Μητσοτάκης στη ΔΕΘ:  «Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Τουρκίας-Ελλάδας» – «Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Τουρκίας-Ελλάδας» – «Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ»

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Τουρκίας-Ελλάδας» – «Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ»

«Κι αν αυτό συνέβαινε η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση που θα ήταν απολύτως καταλυτική» – «Η Τουρκία απειλεί τα νησιά» – «Είμαι ανοικτός να συναντήσω τον κ. Ερντογάν»

«Είναι απαράδεκτες οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης που δίνει αυτή την ώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Eίναι εξαιρετικά προβληματική η διαρκής επιθετικότητα όλου του τουρκικού πολιτκού κατεστημένου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω γιατί πριν από τις εκλογές υπερθεματίζουν στον εθνικισμό. Κάνουν λάθος, δηλητηριάζουν την τουρκική κοινωνία και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν στο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων. Θα ήταν ανεύθυνο και δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Θα δίνουμε σαφείς απαντήσεις και θα αναδεικνύουμε διεθνώς την διαστρέβλωση που επιχειρεί η Τουρκία να αυξάνει την ένταση και να θέλει να δείξει ότι ευθύνεται η Ελλάδα».

«Τα ελληνικά νησιά δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία. Το αντίθετο ισχύει. Η Τουρκία απειλεί τα νησιά» επισήμανε.

«Εμείς θα συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και να προσπαθούμε να διατηρούμε ανοικτούς διαύλους με την Τουρκία. Δεν είμαι εγώ αυτός που ανατίναξε τις γέφυρες επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα. Ουτε εγώ είπα Ερντογάν γιοκ για επικοινωνία. Είμαι ανοικτός να τον συναντήσω. Αυτός δεν επιθυμεί συζήτηση μαζί μου. Τα έχω ξανακούσει στο παρελθόν αυτά και συναντηθήκαμε και εκτιμώ ότι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ευκαιρίες. Υπάρχει στην Πράγα η πρώτη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας που είναι πιθανό να προσκληθεί η Τουρκία και εγω δεν θα είχα πρόβλημα. Όμως θα πρέπει η Τουρκία να σκεφτεί ότι ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία και να απαντήσει αν η προκλητικότητα συνάδει με την επιθυμία να έχει στενότερη σχέση με Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη Τουρκίας – Ελλάδας»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης σε πολεμική αναμέτρηση της κρίσης με την Τουρκία. 


«Δεν μπορώ να διανοηθώ  μια σύρραξη Τουρκίας – Ελλάδας με την Τουρκία επιτιθέμενη εις βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Κι αν αυτό συνέβαινε η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση που θα ήταν απολύτως καταλυτική. Εκτιμώ ότι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία. Γνωρίζει την επάρκεια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και τον βαθμό ετοιμότητάς τους» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε live τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

-Related posts

Γεωργιάδης για τη σύλληψη «Σαράφη»: να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας και μετά να πουλάει «δικαιοσύνη παντού»

timesadmin

Κικίλιας στην «Bild»: Κάλεσμα στους Γερμανούς να έρθουν για τουρισμό στην Ελλάδα τον χειμώνα

timesadmin

Απίστευτοι διάλογοι Κρανιδιώτη – Μπογδάνου στο Twitter με αφορμή την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

timesadmin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια για την επιχείρηση διάσωσης μετά την έκρηξη στην Τουρκία

timesadmin

Οικονόμου: Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025

timesadmin

Στο «ράφι» τα στρατιωτικά ΜΟΕ μετά το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

timesadmin