Μητσοτάκης: Παρέμβαση την Δευτέρα για το θέμα των υποκλοπών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παρέμβαση την Δευτέρα για το θέμα των υποκλοπών

Μητσοτάκης: Παρέμβαση την Δευτέρα για το θέμα των υποκλοπών

Επισημαίνει ότι δεν είχε  ενημερωθεί για  την επισύνδεση από την ΕΥΠ στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να κάνει δημόσια παρέμβαση για το θέμα την Δευτέρα, με δήλωση για την υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα  του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.  

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση λέει «ναι» στη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σε περίπτωση που το σχετικό αίτημα κατατεθεί επισήμως.

Παράλληλα, συναινεί και στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καλώντας ωστόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να παραστεί προσωπικά, αυτή τη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.

-Related posts

Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού: Το ισχυρό lobby παίρνει πρωτοβουλίες γεωστρατηγικές και οικονομικές

timesadmin

Τι πίνεις; Εσπρέσο: Ο διάλογος Δένδια – Τσαβούσογλου στην Οχρίδα – Δείτε βίντεο

timesadmin

Δείτε live τις ανακοινώσεις των μέτρων για την οπαδική βία

timesadmin

3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Κλεψύδρα για την «πολιτική αλλαγή» παρά τις εντάσεις -Όλα όσα έγιναν

timesadmin

Η χειραψία Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

timesadmin

Πιερρακάκης: Οι ψηφιακές συναλλαγές στο «egov» από 8.8 εκατομμύρια έφτασαν τα 567 εκατομμύρια

timesadmin