Μητσοτάκης:-Δεν-υπάρχει-χριστιανόμετρο-και-ο-πατριωτισμός-φαίνεται-στην-πράξη-και-όχι-στα-λόγια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του και υπογράμμισε πως «η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία».

«Θέλω να κάνω μία αναφορά σε αυτούς που μας ασκούν κριτική, είτε γιατί δεν είμαστε, λέει, αρκετά πατριώτες, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά χριστιανοί.

Στους δεύτερους θα πω, πολύ απλά, ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Και τις σχέσεις μας με την πίστη και την Ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα.

Και νομίζω σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Σε αυτούς, δε, που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς, θα τους πω μόνο ό,τι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα της χώρας, σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας. Αυτές τις προϋποθέσεις μόνο η Νέα Δημοκρατία τις πληροί.

Κοίταξα τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, εδώ στην Πιερία και είδα ότι 15.000 συμπολίτες σας ψήφισαν κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ, τρία κόμματα συγκεκριμένα. Και θα ήθελα να αναλογιστούν αυτοί οι συμπολίτες σας, αν τα κόμματα αυτά δικαίωσαν τις προσδοκίες σας ή αν απλά ήταν μία φωτοβολίδα, ένα πυροτέχνημα, που, ουσιαστικά, πολιτικά σας εξαπάτησαν. Και να αναλογιστούν ότι η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη σήμερα πού εγγυάται της σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η μεγάλη μας παράταξη η Νέα Δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας πως «κάθε φορά που βρίσκομαι στη Μακεδονία, στη γενέτειρα του εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αισθάνομαι πάντα μία ξεχωριστή συγκίνηση».

Αύριο η πρώτη παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου

Είπε, ακόμη, ότι αύριο το πρωί θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Ψηφιακό Φροντιστήριο, σε ένα σχολείο, σε ένα ορεινό χωριό της Ημαθίας.

«Αύριο θα βρεθώ σε ένα σχολείο στην Ημαθία, σε ένα ορεινό χωριό, για να παρουσιάσουμε το Ψηφιακό Φροντιστήριο. Τη δυνατότητα, δηλαδή, τα παιδιά σε απομονωμένες περιοχές ή τα παιδιά από οικογένειες που μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους το φροντιστήριο, από το Σεπτέμβριο να έχουν την δυνατότητα να έχουν ψηφιακή πρόσβαση σε δασκάλους που θα τους κάνουν δωρεάν ψηφιακά μαθήματα. Κι αυτό γίνεται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Related posts

Ο Πολάκης απαντά στον Σταθάκη «που φεύγει»: Το μόνο που θέλεις είναι να κάνεις κακό στο ΣΥΡΖΑ

timesadmin

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε επτά προτάσεις για τη στήριξη των αγροτών

timesadmin

Μάντζος: Θα πάει ξανά στη Μακρόνησο να κάνει TikTok για να μας πει γιατί δεν κατέθεσε υπόμνημα ο κ. Κασσελάκης;

James Rollner

Ευρωεκλογές 2024: 3+1 θρίλερ για την κατανομή των εδρών

timesadmin

Βουλή: Καβγάς Γεωργιάδη με Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ – «Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά» (βίντεο)

timesadmin