Μητσοτάκης-για-τη-συνάντηση-με-τον-Ερντογάν:-«Μπορούμε-πλέον-να-καθιερώσουμε-την-προσέγγιση-της-αμοιβαίας-κατανόησης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: «Μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης»

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: «Μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης»

Κυριάκος Μητσοτάκης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη φιλοξενία σήμερα στην Άγκυρα. Αυτή η τέταρτη συνάντηση μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες, πιστεύω ότι αποδεικνύει πως οι δύο γείτονες μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε αυτή την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης, όχι πλέον ως κάποια εξαίρεση, αλλά ως μία παραγωγική κανονικότητα που δεν αναιρείται από τις γνωστές διαφορές στις θέσεις μας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψή του σήμερα στην Άγκυρα.

«Αποδίδουμε και οι δύο πολύ μεγάλη σημασία στον τομέα της οικονομίας και είχαμε συμφωνήσει να υπάρχει μία περαιτέρω σύσφιξη στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων. Θέλω να χαιρετίσω την επίσημη ίδρυση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου που αποφασίστηκε στα πλαίσια της θετικής ατζέντας και να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι διεξήχθη ένα πολύ επιτυχημένο επιχειρηματικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα από τα πολλά βήματα που θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας: να διπλασιάσουμε τις διμερείς μας συναλλαγές σε βάθος πενταετίας, παρά τις αντιξοότητες του διεθνούς περιβάλλοντος. Δίπλα στις διαπιστωμένες διαφωνίες που έχουμε με την Τουρκία, μπορούμε να γράφουμε μία παράλληλη σελίδα, με τις συμφωνίες μας» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Οι Υπουργοί μας υπέγραψαν σήμερα μνημόνια συνεργασίας στους τομείς της υγείας και ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου αναγνωρίζουμε και οι δύο ότι οι χώρες μας αντιμετωπίζουν παρεμφερείς προκλήσεις από την κλιματική κρίση. Κάνοντας δύο ακόμα βήματα που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες των λαών μας στο παρόν, γιατί το σήμερα δεν πρέπει να μένει αιχμάλωτο του χθες και δεν πρέπει ούτε να ναρκοθετεί και το αύριο» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related posts

Φάμελλος: Χρειαζόμαστε προσθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι αφαιρέσεις

timesadmin

Ο Κασσελάκης παντρεύεται την Πέμπτη τον Τάιλερ στη Νέα Υόρκη, το ανακοίνωσε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

timesadmin

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα

timesadmin

Στην Κυψέλη ξεναγήθηκε ο Χάρης Δούκας – Δείτε φωτογραφίες

timesadmin

Η επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ: «Οχι» στην δια της πλαγίας επαναφορά του τουρκολιβυκού μνημονίου

timesadmin