ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σούνακ και τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά της Βρετανίας

Στο διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Βρετανίας, μετά την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση τους, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την αποχώρηση του από την τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ερωτήθηκε για την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, προς το πρόσωπο του, απάντησε πως «στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει», ενώ υπογράμμισε πως «δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας», απαντώντας στο εάν θα δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο.

Πρακτικά, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να είναι της άποψης ότι η παράταση μιας ρητορικής αντιπαράθεσης χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα έριχνε νερό στον μύλο της στρατηγικής του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την υπόθεση για να αποσπάσει πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό.

«Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά»

Υπενθυμίζεται πως ατυχές γεγονός χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ακύρωση της συνάντησης με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ προσθέτοντας όμως στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το πρωί της Τετάρτης στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την απρέπεια του Βρετανού ομολόγου του ότι «αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το γεγονός αυτό «είχε και μια θετική πλευρά γιατί πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μονο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλλάδας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxb5lhf6p3qh)

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε για το θέμα αυτό ότι «αυτό που βρίσκω σημαντικό γιατί ο Παρθενώνας είναι για τον πλανήτη σημαντικός, η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας έχει βρει – και αυτό το βρίσκω σημαντικό – κατανόηση από την διεθνή κοινή γνώμη και τη Βρετανική. Είναι θέματα που δεν λίθνητα αυτόματα, θέλοιυν τον χρόνο και σε αυτο το πνεύμα περιμένουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη – «Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε»

Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και στο κόμμα 1.000%, θα γίνω πρωθυπουργός

timesadmin

Οικονόμου: Έχουμε στοιχεία για το άτομο που εφοδίασε με «όπλα» τους υπόλοιπους – Θα έχουμε συλλήψεις

timesadmin

Εισαγωγικό μισθό 840 ευρώ στο δημόσιο θα ανακοινώσει στις προγραμματικές ο Μητσοτάκης

timesadmin

Μητσοτάκης: Το παλάτι του Φιλίππου στις Αιγές αποδεικνύει την διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: «Λάθος η καταψήφιση της επιστολικής ψήφου» είπε ο Ραγκούσης – Αλλαγή στρατηγικής ζήτησε ο Τεμπονέρας

timesadmin

Αρβανίτης: Ο Τσίπρας με την παρέμβασή του είπε «σοβαρευτείτε» – Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin