Μητσοτάκης-για-Σκόπια:-Η-παραβίαση-της-Συμφωνίας-των-Πρεσπών-θέτει-σε-κίνδυνο-την-ασφάλεια-στα-Δυτικά-Βαλκάνια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σκόπια: Η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια

Αναφορά στα Δυτικά Βαλκάνια και την ανάγκη σεβασμού της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρία των Συμμάχων στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, κατά πληροφορίες, η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνέχισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. «Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιτσκόσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Μίλησε για «Μακεδονία» και «μακεδονική» κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, τη Συμφωνία των Πρεσπών παραβίασε για μια ακόμη φορά κατάφωρα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Κρίστιαν Μιτσκόσκι, αφού στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στη χώρα του αποκαλώντας τη «Μακεδονία», ενώ μίλησε και για «μακεδονική κυβέρνηση» αλλά και για «μακεδονικό λαό».

Ο Μιτσκόσκι, αγνοώντας τόσο τις ελληνικές όσο και τις συμμαχικές προειδοποιήσεις απανέλαβε τις προκλήσεις που τόσο ο ίδιος όσο και η πρόεδρος της γειτονικής χώρας τείνουν να επαναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Μιτσκόσκι είπε: Ως μικρό έθνος, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να πάρουμε τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας τις επόμενες δεκαετίες τις ημέρες που θα συζητήσουμε σημαντικά θέματα εδώ. Και θα κάνουμε τη συμβολή μας, η «Μακεδονία» ως χώρα σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί και να προάγει τις αξίες με αυτόν τον τρόπο. Ως κυβέρνηση της «Μακεδονίας», θέλουμε να είμαστε δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας και να επιβεβαιώσουμε το ελευθεριακό πνεύμα του μακεδονικού λαού και των πολιτών της «Μακεδονίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Ψυχικό: Στα 100.000 ευρώ εκτιμάται το συμβόλαιο θανάτου για τον Παναγιώτη Στάθη

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένουμε μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο

Βουλή: Εγκρίθηκε η παραμονή Βουρλιώτη στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Related posts

Σκρέκας: Εως και 20% οι μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

timesadmin

Κυβερνητικά στελέχη κατά Κεχαγιά: Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τους Σπαρτιάτες

timesadmin

Κεχαγιά: Δεν βρίσκω λόγο να αρνηθεί διάλογο με τον Ανδρουλάκη ο Κασσελάκης

timesadmin

Μαρινάκης: Μόνο για εργασία οι άδειες στους μετανάστες – Θα λήγουν, όταν σταματήσουν να δουλεύουν

timesadmin

Μαντζουράνης για ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν υπάρξει πρωτοβουλία κατευναστική, θα πάμε στα βράχια

James Rollner

ΣΥΡΙΖΑ: Προσφυγή στη βάση ζητούν για τις αλλαγές 87 βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής – Διαβάστε την επιστολή τους

wp-needuser