Μητσοτάκης-για-ευρωεκλογές:-Το-αποτέλεσμα-δεν-ήταν-αυτό-που-περιμέναμε-–-Θα-προβώ-σε-διορθωτικές-κινήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε – Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις

Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV.

«Ήταν μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, κουραστική, πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στα στελέχη μας στον κομματικό μας μηχανισμό για τον αγώνα που έκαναν. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και αυτό με κάνει ταυτόχρονα να είμαι προβληματισμένος και με ένα παράξενο τρόπο ανακουφισμένος. Είναι γιατί πιστεύω πάντα στην σοφία του ελληνικού λαού.

Αν ο λαός ήθελε με τον τρόπο του να μας στείλει ένα μήνυμα νομίζω ότι είναι καλύτερα που το έστειλε τώρα γιατί έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας.

Χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα των εκλογών και να προβώ σε εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα δείξουν στους πολίτες ότι λάβαμε υπόψη το μήνυμα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν το 2023 δεν μας ψήφισαν. Ως επί τo πλείστον δεν πήγαν κάπου αλλού. Έκατσαν σπίτι τους. Μας είπαν με τον τρόπο τους “σας εμπιστευόμαστε αλλά γίνεται καλύτεροι”», πρόσθεσε.

Με την ίδια σύνθεση το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής

Για το επόμενο διάστημα παρέπεμψε την όποια απόφαση για ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν συγκρίνετε την αρχική με τη σημερινή κυβέρνηση θα δείτε πολλές αλλαγές. Υπάρχει μία ισορροπία που πρέπει να σεβόμαστε για την παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει με τη σημερινή σύνθεση. Σε κάθε κυβερνητική αλλαγή υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε να αλλάξει κάποιος αρμοδιότητες και θέση, ή να πάει σπίτι του και να επιτελέσει τα καθήκοντά του ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν μπορούν όλοι οι βουλευτές να γίνουν υπουργοί», τόνισε.

«Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένας πρωθυπουργός που στο τέλος της θητείας θα έχω κάνει μία απλή διαχείριση. Έχω πάρει διαφορετική εντολή. Βάλαμε τον πήχη των προσδοκιών ψηλά, δεν θα τον κατεβάσουμε», σημείωσε.

Αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά η αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων

«Υπήρχαν πολίτες που δεν τους πείσαμε για το πόσο σημαντικές ήταν οι αυτές οι κάλπες και δεν καταφέραμε να δώσουμε περιεχόμενο στην ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογών. Υπήρχαν όμως και πολλοί πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν ένα μήνυμα. Είχα εισπράξει τα μηνύματα και πριν την κάλπη, μιλούσα για παράδειγμα για την ακρίβεια, για το πώς η ανάπτυξη θα φτάσει σε όλους, για τις παθογένειες του βαθέως κράτους που έχουμε προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα για την δεύτερη τετραετία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες επέλεξαν μέσα από την φωνή τους ή την σιωπή τους να μας στείλουν αυτό το μήνυμα” είπε ο πρωθυπουργός. “Ταυτόχρονα όμως αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά η αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων. Και αυτό είναι μια ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. Ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα για ακόμη μια φορά», τόνισε.

Μόνο σημειακές διορθώσεις αν χρειάζεται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Ως προς την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ήταν στο πρόγραμμά μας η φορολογική συμμόρφωση» και πρόσθεσε: «Ίσως χρησιμοποιήσαμε κάποιες φορές λάθος γλώσσα – για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών», υπογραμμίζοντας ότι αν χρειαστεί θα γίνουν μόνο σημειακές διορθώσεις στον νόμο αν υπάρχουν κατάφορες αδικίες.

Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά- είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά

«Το 41% ήταν ένα ποσοστό το οποίο μας έδωσε ο ελληνικός λαός σε μία χρονική στιγμή. Το 41% είναι 158 έδρες, είναι η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία. Αυτό, το 41%, δεν υπάρχει πια σήμερα. Και αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αλαζονικής συμπεριφοράς στελεχών ανέφερε ότι για τον ίδιο μπαίνει τέλος στα θέματα αλαζονείας. «Αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό» τόνισε.

Η ΝΔ υπέστη ζημιά από το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, αλλά δεν θα το πάρω πίσω

Παραδέχθηκε ότι η ΝΔ υπέστη ζημιά από το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, αλλά ξεκαθάρισε ότι το πιστεύει και δεν θα το πάρει πίσω.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως ζήτημα τεκνοθεσίας και αλλαγής στον νόμο» σημείωσε. «Και εγώ ίσως δεν μπόρεσα να το επικοινωνήσω όπως έπρεπε. Είναι σίγουρο όμως για ένα παραδοσιακό κομμάτι των ψηφοφόρων μας αυτό ήταν κάτι που τους στενοχώρησε ενδεχομένως περισσότερο από ότι το είχαμε εκτιμήσει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών, θα πηδήξουμε πιο ψηλά. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό

«Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένας πρωθυπουργός ο οποίος στο τέλος της τετραετίας μου θα έχει κάνει απλή διαχείριση. Έχω, νομίζω, πάρει μια άλλη εντολή» είπε.

«Μερικές φορές αισθάνομαι, ξέρετε, ότι και οι πολίτες είναι πολύ αυστηροί μαζί μου. Το καταλαβαίνω. Εγώ ανέβασα τον πήχη των προσδοκιών ο ίδιος και όταν για οποιονδήποτε λόγο περνάω από κάτω -δεν νομίζω ότι περνάω συνέχεια, νομίζω ότι έχω κάνει πολλά πράγματα για τη χώρα-, αλλά οφείλω να ανασκουμπωθώ και να δω τι μπορώ να κάνω για να περάσω από πάνω από τον πήχη των προσδοκιών.

Τον βάλαμε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχη, θα πηδήξουμε πιο ψηλά. Είμαι πολύ κατηγορηματικός σε αυτό. Το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι, θα το κρίνουν οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας. Αλλά δεν πρόκειται να κατέβει ο πήχης των προσδοκιών αυτής της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο:

Related posts

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται

timesadmin

Ανδρουλάκης στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών: Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια και δικαιοσύνη

protothema.gr

Σε ανοιχτή γραμμή Πέτρος Κόκκαλης – Νέα Αριστερά

timesadmin

Μητσοτάκης: Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη – Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα

timesadmin

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Οι 180 μονομάχοι και τα 9+1 ντέρμπι του β’ γύρου

timesadmin

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Έρευνα για τον ελλιμενισμό του ζητά ο Νίκος Δένδιας

timesadmin