Μητσοτάκης-για-ΔΕΗ:-Ρεκόρ-ενδιαφέροντος,-η-αύξηση-μετοχικού-κεφαλαίου-εκτινάχθηκε-στο-1,3-δισ.-ευρώ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Ρεκόρ ενδιαφέροντος, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκτινάχθηκε στο 1,3 δισ. ευρώ

Ανάρτηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως υπήρξε ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος.

«Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δισ. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ», έγραψε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως όλα αυτά έγιναν «ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δισ. και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της».

Όπως λέει ο πρωθυπουργός, σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, «γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!».

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ! Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δις. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δις και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της.

Σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς μάσκες στο μετρό αγρότες της Κρήτης – Διαμαρτυρία στο Αγροτικής ΑνάπτυξηςRelated posts

Δείτε φωτογραφίες από τη γεώτρηση της ExxonMobil στην Κύπρο – «Πάμε καλά» λέει η εταιρεία

timesadmin

Πλακιωτάκης: Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα – Συστηματικός παραβάτης του Διεθνούς Δικαίου η Τουρκία

timesadmin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Τσαβούσογλου: Η προκλητική ρητορική αυξάνει την ένταση και δεν βοηθά κανέναν

timesadmin

Από 1ης Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό, ανακοινώνει το βράδυ ο Μητσοτάκης

timesadmin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς

timesadmin

Αγία Σοφία: Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στην UNESCO για τη βεβήλωση του μνημείου

timesadmin