Μητροπολίτης-Μεσσηνίας-Χρυσόστομος:-Ο-Οικουμενικός-Πατριάρχης-το-πρωτείο-για-την-ενότητα-των-Ορθοδόξων-Εκκλησιών
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης το πρωτείο για την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών

«O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνωρίζει καλά ότι o άνθρωπος υπήρξε, είναι και πρέπει να μείνει η προτεραιότητα της Ἐκκλησίας», τόνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ιδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της πόλης Θεσσαλονίκης, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη συμπλήρωση 30 χρόνων θεοφιλούς Πατριαρχείας.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει επιβεβαιώσει ότι το αδιαμφισβήτητο λειτούργημα του πρώτου μιας συνόδου και εν προκειμένῳ του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, με βάση την κανονική μας παράδοση, δεν είναι απλώς ένα πρωτείο, αλλά ένα πρωτείο για την λειτουργία της ενότητος και της κοινωνίας των Ορθοδόξων Ἐκκλησιών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας συμμετείχε ως μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τόσο στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, στις Προπαρασκευαστικές Προσυνοδικές Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις και Επιτροπές, όπως και στις δύο Συνάξεις των Προκαθημένων των ετών 2014 και 2016, οι οποίες ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τα θέματα οργάνωσης της συγκληθησομένης Συνόδου.

Οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας» που διοργανώνουν η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου,θα συνεχισθούν έως την Κυριακή στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Στόχος του συνεδρίου είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές να αναδειχθεί το πολυσχιδὲς έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη του μακροβιότερου στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης όλων των εποχών και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο.

Την πανηγυρική εναρκτήρια συνεδρία τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετέφερε τις συγχαρητήριες ευχές της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους συντελεστές του συνεδρίου.

Ειδήσεις σήμερα:Ακρίβεια και ανατιμήσεις στρέφουν τους Έλληνες καταναλωτές σε λιγότερο υγιεινές τροφές«Θρίλερ» διαρκείας με την πειρατεία των ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο – Καλά στην υγεία τους τα πληρώματαΜήνυση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς – «Πήρε την τσάντα της Τζωρτζίνας»

Related posts

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Σημάδια σταθεροποίησης του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

timesadmin

Αυτοκίνητο: Τρεις στους τέσσερις οδηγούς στην Ευρώπη παραδέχονται ότι κοιτούν το κινητό τους ενώ οδηγούν

timesadmin

Ο μουσικός Easy Coutiel βγήκε νικητής ύστερα από τρεις εβδομάδες στην εντατική – Φωτογραφία με την οικογένειά του

timesadmin

Ηγουμενίτσα: Το ψυγείο φορτηγού ήταν γεμάτο λαθραία τσιγάρα

timesadmin

Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για τη φραστική επίθεση του συνηγόρου υπεράσπισης του φερόμενου βιαστή στην Γεωργία

timesadmin

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τη φοιτήτρια στην Κάλυμνο που πήγε να καταγγείλει βιασμό και κατέληξε κατηγορούμενη

timesadmin