Μελανσόν:-Ο-Μακρόν-να-διορίσει-πρωθυπουργό-από-την-Αριστερά-–-Θα-εφαρμόσουμε-μονάχα-το-πρόγραμμά-μας
ΚΟΣΜΟΣ

Μελανσόν: Ο Μακρόν να διορίσει πρωθυπουργό από την Αριστερά – Θα εφαρμόσουμε μονάχα το πρόγραμμά μας

“Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει”, δηλώνει ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστερής “Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λουκ Μελανσόν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που δίνουν την πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία στο αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Ο Μελανσόν χαιρέτισε την εκλογική κινητοποίηση για “την επίτευξη ενός αποτελέσματος που λεγόταν ότι ήταν αδύνατο”, δηλαδή μια νίκη της αριστεράς.

“Ο λαός μας ξεκάθαρα απέκλεισε τη χειρότερη λύση. Σήμερα το βράδυ ο Εθνικός Συναγερμός απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία”, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι “μια τεράστια ανακούφιση για εκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν τη νέα Γαλλία”.

“Η πλειοψηφία έκανε άλλη επιλογή για τη χώρα” από την ακροδεξιά, πρόσθεσε ο Μελανσόν, πιστεύοντας ότι από εδώ και πέρα ​​”η βούληση του λαού πρέπει να επιβεβαιωθεί”. “Ο πρόεδρος πρέπει να δεχθεί” τα αποτελέσματα της αριστεράς, η οποία γίνεται πλειοψηφία στη Βουλή, υπό τη σημαία του συνασπισμού του Νέου Λαϊκού Μετώπου, είπε.

Κάλεσε δε τον κ. Μακρόν να διορίσει νέο πρωθυπουργό από τη συμμαχία των αριστερών κομμάτων: “Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει (…). Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει, είναι έτοιμο για αυτό”, είπε. Σύμφωνα με τον Μελανσόν, η αριστερή συμμαχία “δεν θα εφαρμόσει τίποτα παρά μόνο το πρόγραμμά της, ολόκληρο το πρόγραμμά της”. Ο αρχηγός της Ανυπότακτης Γαλλίας δεν διευκρίνισε ποιος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να αναλάβει πρωθυπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης.

Related posts

Ολλανδία: Πρόστιμο στην εταιρεία του Fortnite επειδή “ασκεί πιέσεις” στα παιδιά μέσω διαφημίσεων

protothema.gr

Σολτς: Αναγνώρισε την αποκλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

timesadmin

Εμπρηστικός Τατάρ: Χωρίς την εισβολή του ’74 η Κύπρος θα ήταν ελληνικό νησί και η Ελλάδα θα είχε περικυκλώσει την Τουρκία

timesadmin

Πάουελ (Fed): Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειωθούν τα επιτόκια

protothema.gr

Ρωσία-Β. Κορέα, συμμαχία και στο ουκρανικό

James Rollner

Χαμάς: Περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών

timesadmin