Μεγάλος-όμιλος-αυτοκινήτων-επενδύει-σε-ηλεκτρικά-αεροσκάφη
AYTOKINHTO

Μεγάλος όμιλος αυτοκινήτων επενδύει σε ηλεκτρικά αεροσκάφη

Η Stellantis και η Archer Aviation Inc., ηγέτης στα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (τα γνωστά eVTOL), ανακοίνωσαν μια νέα επένδυση 51 εκατομμυρίων ευρώ από τη Stellantis. Αυτή η χρηματοδότηση ακολουθεί την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση της Archer τον προηγούμενο μήνα και είναι μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής χρηματοδοτικής συμφωνίας των δύο εταιρειών.

Νωρίτερα φέτος, η Stellantis απέκτησε 8,3 εκατομμύρια μετοχές της Archer μέσω αγορών στην ανοιχτή αγορά, φτάνοντας σε συνολική επένδυση 102 εκατομμυρίων ευρώ το 2023. Αυτές οι επενδύσεις υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Stellantis στο όραμα και τις τεχνολογικές καινοτομίες της Archer.

Η Archer βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την κατασκευή της μονάδας παραγωγής υψηλού όγκου στη Τζόρτζια μέχρι το τέλος του έτους. Αυτή η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει μια εγκατάσταση 350,000 τετραγωνικών ποδιών σε έναν χώρο 100 στρεμμάτων, ικανή να παράγει έως και 650 αεροσκάφη ετησίως.

Αυτή η εγκατάσταση πρόκειται να γίνει μία από τις μεγαλύτερες στη βιομηχανία αεροσκαφών από πλευράς όγκου. Η Archer στοχεύει να αξιοποιήσει την κατασκευαστική εμπειρογνωμοσύνη της Stellantis για να υποστηρίξει την προγραμματισμένη εμπορική επέκταση.

Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, δηλώνοντας, “Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τον ενθουσιασμό του να βλέπεις ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Συγχαίρω την καινοτομία, την εξειδίκευση και τη σκληρή δουλειά των ομάδων μηχανικής και κατασκευής από τη Stellantis και την Archer. Με αυτή την επιπρόσθετη επένδυση στην Archer, παραμένουμε σε πορεία για ένα μέλλον όπου η ελευθερία της κινητικότητας εκτείνεται πέρα από τους σημερινούς δρόμους.”

Ο CEO της Archer, Adam Goldstein, επαίνεσε επίσης τη συνεργασία, λέγοντας, “Η δέσμευση της Stellantis στην Archer ήταν απαράμιλλη. Από την πρόβλεψη να παρέχει την κατασκευαστική εξειδίκευση και το κεφάλαιο που χρειάζεται για να επιταχυνθούν οι επιχειρηματικοί μας στόχοι, μέχρι τη στρατηγική όραση και την αδιάλειπτη υποστήριξη από τον CEO της Stellantis, Carlos Tavares. Μαζί, επαναπροσδιορίζουμε την αστική μετακίνηση, ανοίγοντας νέους κόσμους ευκαιριών για τους πολίτες σε όλο τον κόσμο παρέχοντας πιο αποδοτική πρόσβαση σε ανθρώπους, μέρη και εκδηλώσεις.”

Archer eVTOL

Από το 2020, η Stellantis είναι στρατηγικός εταίρος της Archer, παρέχοντας ανεκτίμητη κατασκευαστική, εφοδιαστική και σχεδιαστική εξειδίκευση. Αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για τις προσπάθειες της Archer να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να εμπορευματοποιήσει τα αεροσκάφη eVTOL της.

Η Archer στοχεύει να επαναστατήσει στην αστική μετακίνηση αντικαθιστώντας διαδρομές με αυτοκίνητο διάρκειας 60–90 λεπτών με πτήσεις ηλεκτρικών αεροταξί διάρκειας 10–20 λεπτών. Αυτές οι πτήσεις σχεδιάζονται να είναι ασφαλείς, βιώσιμες, χαμηλού θορύβου και ανταγωνιστικές σε κόστος με την επίγεια μεταφορά. Το Midnight, το αεροσκάφος με πιλότο, τεσσάρων επιβατών της Archer, είναι σχεδιασμένο για γρήγορες, συνεχόμενες πτήσεις με ελάχιστο χρόνο φόρτισης μεταξύ των πτήσεων.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Η ηλεκτρική Porsche Cayenne ξεκίνησε δοκιμές και υπάρχουν φωτογραφίες

timesadmin

Ένα μοναδικό δώρο για τα πρώτα 100 BYD Seal που θα πουλήθουν στην Ελλάδα

timesadmin

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αλλάξει την μπαταρία τους

protothema.gr

Αυτά είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στον κόσμο

timesadmin

Πρόγραμμα F1 GP Silverstone: Πού και τι ώρα θα δεις τον αγώνα

timesadmin

F1: Προς μεταγραφή “βόμβα” Hamilton στην Ferrari

timesadmin