Μεγάλος-προμηθευτής-θερμικών-αυτοκινήτων-υπογράφει-τεράστια-σύμβαση-για-μπαταρίες-ηλεκτρικών
AYTOKINHTO

Μεγάλος προμηθευτής θερμικών αυτοκινήτων υπογράφει τεράστια σύμβαση για μπαταρίες ηλεκτρικών

Η Marelli αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς, παγκόσμιους προμηθευτές εξαρτημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία και παράλληλα μία από τις παλιότερες εταιρίες του κλάδου, αφού ιδρύθηκε το 1919 (ως Fabbrica Italiana Magneti Marelli – FIMM), ως κοινοπραξία με την Fiat.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι σύναψε συμφωνία συνεργασίας με παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία για την προμήθεια μεγάλου αριθμού θερμικών πλακών, ένα από τα βασικότερα εξαρτήματα των μπαταριών των ηλεκτρικών μοντέλων.

Οι θερμικές πλάκες της Marelli.

Βάση του συμβολαίου με την αυτοκινητοβιομηχανία (το όνομα της οποίας δεν ανακοινώθηκε) προβλέπεται η παράδοση περίπου 5 εκατομμυρίων μονάδων, αρχής γενομένης από το 2024 και για διάστημα 5 χρόνων, στις αγορές της Κίνας, της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, δήλωσε εκπρόσωπος της Marelli. Οι πλάκες θα παράγονται στην Κίνα, το Μεξικό και τη Ρουμανία.

Η θερμική πλάκα της Marelli υιοθετεί πρωτοποριακό σχεδιασμό με σημειακές κοιλότητες στην επιφάνειά της, για τη βελτιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας και τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας των κυψελών της μπαταρίας, γεγονός που με τη σειρά του βελτιώνει την απόδοσή της. Η αποτελεσματική θερμική διαχείριση παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, συμβάλει στην αυξημένη αυτονομία, αλλά και στην ταχύτητα της φόρτισης.

Η Marelli, με έδρα τη Saitama της Ιαπωνίας, κατατάσσεται στη 26η της λίστας του Automotive News Europe με τους μεγαλύτερους προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, με έσοδα 12,2 δις δολαρίων (2022). Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2019 από τη συγχώνευση της ιαπωνικής Calsonic Kansei και της ιταλικής Magneti Marelli, σε ένα deal που το κόστος του ανήλθε σε 6,5 δις δολάρια.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Η ΚΙΑ παρουσίασε νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά από το μέλλον

timesadmin

Έρευνα που σοκάρει: Οι μισοί Έλληνες έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι

James Rollner

Reuters: Η Renault ετοιμάζει φθηνό ηλεκτρικό-πότε θα κυκλοφορήσει

timesadmin

Η Tesla τρολάρει την Ford με ένα Cybertruck με περιτύλιγμα F-150

timesadmin

Πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματική ευκαιρία με το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

James Rollner

Elon Musk: Αποκάλυψε πότε κυκλοφορεί τo Robotaxi Tesla

protothema.gr