Ματθαίος-Γιωσαφάτ:-Έφυγε-από-τη-ζωή-ο-κορυφαίος-ψυχίατρος
ΕΛΛΑΔΑ

Ματθαίος Γιωσαφάτ: Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος ψυχίατρος

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Έλληνας ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ.

Σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook αναφέρεται: «Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ δεν είναι πια μαζί μας. Το πνεύμα όμως, τα λόγια και το αποτύπωμα του πάνω σε χιλιάδες ανθρώπους θα είναι πάντα εδώ. Αφιέρωσε τη ζωή του στην κατανόηση των άλλων και είχε σαν κίνητρο πάντα να βοηθήσει όσο περισσότερους μπορούσε με τη θεραπεία, τις διαλέξεις, τα βιβλία του… Αφήνει πίσω του ένα έργο σημαντικό κ μια οικογένεια κ φίλους που νιώθουμε τυχεροί που τον είχαμε στη ζωή μας».

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967.

Μετέβη για περαιτέρω σπουδές στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για 15 χρόνια. Εκεί έλαβε, έπειτα από εξετάσεις, διάφορα διπλώματα στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική (Δίπλωμα Ψυχολ. Ιατρικής, ανώτατο Δίπλωμα Ψυχιατρικής του Κολλεγίου Ψυχιάτρων κ.λ.π.).

Εξελέγη διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley Λονδίνου). Δίδαξε στο Κέντρο Towistock και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Ιατρικό Μεταπτυχιακό Κέντρο) ως Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer).

Έκανε επίσημη πενταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και τετραετή στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Ίδρυσε μαζί με άλλους την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που εκπαιδεύει στην ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, και την Ελληνική Εταιρία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της οποίας ήταν και πρόεδρος και διευθυντής του Εκπαιδευτικού της Ινστιτούτου. Ήταν τακτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών Εταιριών και έχει μετάσχει στην συγγραφή πολλών επιστημονικών βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων.

Είχε κληθεί να μιλήσει σε πολλά κέντρα του εξωτερικού (Παν/μιο Οξφόρδης, London School of Economics κ.α.), καθώς και σε πολυάριθμα νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα, στη σειρά διαλέξεων του Megaron Plus κ.λ.π. Είναι και ο ιδρυτής, με άλλους συναδέλφους του, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, της οποίας και εξελέγη ο πρώτος πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα:



Λύθηκε μετά από 70 χρόνια το μυστήριο του «Άνδρα του Σόμερτον» στην Αυστραλία;Απεργούν οι εργαζόμενοι της Lufthansa, περίπου 1.000 ακυρώσεις πτήσεων

Συνεχίζεται ο καύσωνας με 40άρια, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών από αύριο

Related posts

Συρεγγέλα: Εθνική στρατηγική και εθνική ευθύνη η αντιμετώπιση του δημογραφικού 

timesadmin

Κύπρος: Εξιχνιάστηκε η μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών βάρους σχεδόν 630 κιλών

timesadmin

Πάρνηθα: Σειρά μέτρων και περιπολίες για τους λύκους στον εθνικό δρυμό – Το λάθος και οι κίνδυνοι της εξοικείωσης

timesadmin

Αυτοκτονία 14χρονου: Άνοιξαν στόματα για τους νταήδες των Σεπολίων

timesadmin

Μύκονος: Εξιχνιάστηκε η επίθεση στην ξενοδόχο, ταυτοποιήθηκαν δυο δράστες, συνελήφθη ο ένας

timesadmin

Ανάβυσσος: Συγκρούστηκαν δύο ταχύπλοα με 16 επιβαίνοντες – Ηθοποιοί και τεχνικοί του «Γάμος αλά ελληνικά»

timesadmin