Ματίνα-Παγώνη:-Έτσι-αποφάσισα-να-γίνω-γιατρός-–-“Κρατούσα-σφιχτά-το-χέρι-του-πατέρα-μου-και-προσπαθούσα-να-μην-κλάψω”
LIFESTYLE

Ματίνα Παγώνη: Έτσι αποφάσισα να γίνω γιατρός – “Κρατούσα σφιχτά το χέρι του πατέρα μου και προσπαθούσα να μην κλάψω”

Ματίνα Παγώνη: Έτσι αποφάσισα να γίνω γιατρός – “Κρατούσα σφιχτά το χέρι του πατέρα μου και προσπαθούσα να μην κλάψω”

Media

Ματίνα Παγώνη: Έτσι αποφάσισα να γίνω γιατρός – “Κρατούσα σφιχτά το χέρι του πατέρα μου και προσπαθούσα να μην κλάψω”

Καλεσμένη στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «Στιγμές», βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε στο πως αποφάσισε να γίνει γιατρός.

«Ήμουν όντως από τις καλύτερες μαθήτριες. Είχα στόχο να κάνω ιατρική από τα επτά μου χρόνια, λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος του πατέρα μου. Ο μπαμπάς μου είχε ένα ατύχημα και βρέθηκε στο ΚΑΤ στην εντατική μονάδα. Ζήσαμε για τουλάχιστον δύο μήνες στην Αθήνα με τη μητέρα μου. Με είχε πάρει μαζί γιατί ήτανε καλοκαίρι, γιατί με έπαιρνε και πηγαίναμε στη Μονάδα κάθε μέρα και περιμέναμε όπως περιμένει όλος ο κόσμος που έχει ανθρώπους στη Μονάδα, για να δούμε πως θα πάει γιατί ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και οι πιθανότητες για να ζήσει ήταν λίγες. Οπότε εμείς θέλαμε να είμαστε εκεί κοντά και εγώ επειδή ήμουνα ιδιαίτερος χαρακτήρας, με γνωρίσανε εκεί οι γιατροί γιατί με είχε μαζί η μαμά μου – που να με άφηνε; – και ήθελα να μπω στη Μονάδα. Οι άνθρωποι εκεί πέρα, σοβαροί και λογικοί, που να βάλουν ένα παιδί στη Μονάδα! Τέλος πάντων, κλαίγοντας και διεκδικώντας όλα αυτά, λέει ο διευθυντής “εντάξει να μπει στη μονάδα”. Βέβαια μου εξήγησε πρώτα ότι εκεί που θα πάμε και θα μπούμε μέσα είναι δύσκολα, είναι οι άρρωστοι πάρα πολύ σοβαρά, θα έχουν κάποια μηχανήματα κλπ… Δεν τα καταλάβαινα αυτά που μου έλεγε επτά χρονών παιδί.. Κι εκεί θα δεις και τον μπαμπά σου, αλλά δεν θα κλάψεις. Με αυτή τη συμφωνία. “Μου δίνεις τον λόγο σου;”, μου λέει. Και λέω κι εγώ, ναι δεν θα κλάψω. Κι έτσι με πήρε από το χέρι και μπήκαμε στη Μονάδα και καταρχήν δεν γνώριζα κανέναν, ούτε τον πατέρα μου, έτσι πως είναι οι άρρωστοι μέσα στις Μονάδες με τα μηχανήματα, διασωληνωμένοι κ.λπ.», ανέφερε.

«Κοίταγα γύρω γύρω και προσπαθούσα να καταλάβω ποιος ήταν ο πατέρας μου. Τέλος πάντων, με παίρνει, με πάει στον πατέρα μου εκεί και μου λέει “εδώ είναι ο μπαμπάς σου”. Κάθισα λίγο τον είδα, ήταν με οιδήματα στο πρόσωπο, δεν γνωριζόταν ο άνθρωπος, με μηχανική υποστήριξη κ.λπ. Με είδε ότι ζορίστηκα. Ένα μικρό παιδί να μπει σε μια Μονάδα δεν είναι και… Και είπα “να μιλήσω στον μπαμπά μου” και μου είπε “δεν θα σου απαντήσει, αλλά εσύ πες τι θέλεις”. Και λέω “τι είναι όλοι αυτοί οι άρρωστοι, οι άνθρωποι αυτοί εδώ;” Και λέει ότι “οι άνθρωποι εδώ είναι πάρα πολύ σοβαρά κι εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους καλά”. Και γυρίζω και του λέω ότι “κι εγώ θέλω μα γίνω γιατρός για να κάνω τους ανθρώπους να γίνουν καλά”. Δηλαδή εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα κάτι», πρόσθεσε.

«Θυμάμαι ότι του κράταγα σφιχτά το χέρι, ότι προσπαθούσα να μην κλάψω γιατί είχα δώσει υπόσχεση να μην κλάψω, ένα παιδί που ζορίστηκε πολύ μέσα σε μια Μονάδα βλέποντας τέτοιες σκηνές. Κι από τότε είπα το εξής: ποτέ τα παιδιά δεν πρέπει να πηγαίνουν μέσα στα νοσοκομεία. Εμένα η σκηνή αυτή μιας Μονάδας με τον πατέρα μου και με τον υπόλοιπο κόσμο δίπλα του διασωληνωμένο, είναι ακόμη και τώρα αυτή τη στιγμή σαν να την είδα πριν από πέντε λεπτά. Είναι σοκαριστικές στιγμές που μένουνε. Κι όταν είσαι σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο. Με τράβηξε να μείνω κι όταν βγήκα από εκεί αυτό που έχει σημασία ήταν ότι δεν έκλαψα όταν είδα τη μητέρα μου, ούτε τίποτα, αλλά δεν τους απαντούσα όταν με ρωτάγανε: “τι είδες; πως ήτανε; κλπ”. Δεν θέλω να απαντήσω, τους είπα και δεν θα με ρωτάτε. Κι αυτό το γεγονός το συζήτησα μόνο όταν ο πατέρας μου βγήκε από τη Μονάδα και πήγαμε στο σπίτι. Μετά από έξι – επτά χρόνια συζήτησα αυτή την ιστορία, πως τον είδα, πως ήτανε και μάλιστα ο πατέρας μου είπε “γιατί να μπει στη Μονάδα ένα παιδί” κι εγώ λέω “όχι, όχι” κι όταν βγήκα είπα ότι εγώ θέλω να γίνω γιατρός. Δεν συζήτησα ποτέ στη ζωή μου να γίνω κάτι άλλο», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Χρανιώτης-Αβασκαντήρα: Το boho σπίτι τους και το μοναδικό παιδικό δωμάτιο του γιου τους!

timesadmin

Εβελίνα Βαρσάμη: Η σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση της συζύγου του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

timesadmin

Survivor: Αυτοί είναι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση – ΒΙΝΤΕΟ

timesadmin

Καίτη Γκρέυ: Αγωνία για την τραγουδίστρια – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ

timesadmin

Γιωργής Τσουρής: Είναι πολύ ωραίο όταν ο άνθρωπός σου σε καταλαβαίνει, συμπορεύεται και συνεργάζεται

timesadmin

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/5/2024

timesadmin