Μαρόκο:-Σχεδόν-200-άνθρωποι-διαδήλωσαν-κατά-των-πληγμάτων-του-Ισραήλ-στη-Λωρίδα-της-Γάζας
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Σχεδόν 200 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των πληγμάτων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου διακόσιοι άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Δευτέρα στη Ραμπάτ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, μετά τις φονικές εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, αξιώνοντας ταυτόχρονα να “πέσει” η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Ραμπάτ και το εβραϊκό κράτος.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κοινοβούλιο, στο κέντρο της πρωτεύουσας του βασιλείου, κράταγαν πλακάτ με συνθήματα που καταδίκαζαν την “σιωνιστική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας”, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Φώναξαν εξάλλου συνθήματα εναντίον της αποκατάστασης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Μαρόκου και του Ισραήλ.

“Ο λαός θέλει να πέσει η εξομάλυνση”, φώναζαν ρυθμικά οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, κυρίως υποστηρικτές κομμάτων της άκρας αριστεράς και ισλαμιστές.

Σημαία του Ισραήλ κάηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης αυτής, την επομένη της κήρυξης κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ και το εβραϊκό κράτος με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, που διήρκεσαν τρεις ημέρες, 44 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά, χάθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ και το Μαρόκο εξομάλυναν τις διπλωματικές σχέσεις τους τον Δεκέμβριο του 2020, στο πλαίσιο των λεγόμενων συμφωνιών του Αβραάμ, διαδικασίας μεταξύ του εβραϊκού κράτους και μερικών αραβικών χωρών με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση του αμερικανού τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την κυριαρχία του Μαρόκου στη διεκδικούμενη περιοχή της Δυτικής Σαχάρας.

Η εξομάλυνση των σχέσεων συνοδεύεται από ολοένα πιο τακτική ροή επισκέψεων ισραηλινών αντιπροσωπειών στο Μαρόκο.

Την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε το βασίλειο ο επικεφαλής της ισραηλινής αστυνομίας, ο Γιαακόβ Σαμπτάι.

- Α-

Related posts

ΗΠΑ και Αλβανία αξιώνουν να διεξαχθεί σήμερα ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ επί ψηφίσματος που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας

timesadmin

Η Ουκρανία καταγγέλλει πως οι Ρώσοι σκότωσαν αιχμάλωτο δήμαρχο – 11 δήμαρχοι έχουν απαχθεί

timesadmin

“SOS” από τους βιομήχανους στην Ιταλία: Το κόστος αύξησης των τιμών ενέργειας θα αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ

timesadmin

Συρία: Ο συριακός στρατός πρέπει να χρησιμοποιήσει συστήματος αεράμυνας εναντίον μιας τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία

timesadmin

Αναμενόμενο “ξεφούσκωμα” του πληθωρισμού στην Τουρκία – Δυσοίωνο το μέλλον λένε οι αναλυτές

timesadmin

Οι Κινέζοι αντέγραψαν τους Τούρκους και έφτιαξαν τα δικά τους drone Bayraktar

timesadmin