Μαρινάκης:-Η-αναβάθμιση-συνολικά-του-Εθνικού-Συστήματος-Υγείας-αποτελεί-κεντρικό-πυλώνα-της-πολιτικής-της-Κυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η αναβάθμιση συνολικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής της Κυβέρνησης

Στις κυβερνητικές παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, παραδόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία 35 νέα λεωφορεία, περιαστικών διαδρομών, ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν παραδοθεί άλλα 20. Για πρώτη φορά από το 2009 ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις 270 συγκοινωνιακές γραμμές του δικτύου του ΟΑΣΑ. Από το Μάιο του 2024 εντάχθηκαν 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην ΟΣΥ για να καλυφθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς επίσης και σε όμορους Δήμους τους.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον  Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Παύλο Μαρινάκη (14/10/24)

Επιπλέον από την 26η Αυγούστου 2024 έως σήμερα ξεκίνησε η σταδιακή ένταξη 130 νέων λεωφορείων που καλύπτουν περιαστικές διαδρομές.

Συνολικά μέχρι σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής 250 νέα λεωφορεία, έως το καλοκαίρι του 2025 αναμένονται 681 με στόχο έως τον επόμενο Ιούνιο να κυκλοφορούν 951 νέα σύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και χαμηλό δάπεδο και πλήρως προσβάσιμα για όλους τους πολίτες.

Η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και η αύξηση των δρομολογίων αποτελεί ένα μεγάλο στόχο για τη βιωσιμότητα της κινητικότητας εντός του αστικού ιστού, αλλά είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα στο συνολικό σχέδιό μας για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, τα νέα οχήματα προσφέρουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την προσέλκυση νέων στις στρατιωτικές σχολές.

Μεταξύ των πρώτων παρεμβάσεων περιλαμβάνονται:

· Η δυνατότητα εισαγωγής από 3 Επιστημονικά Πεδία και από τα ΕΠΑΛ σε ποσοστό 10%.

· Η αύξηση των αποδοχών των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών στα 609 ευρώ μηνιαίως.

· H παροχή ακαδημαϊκής ταυτότητας στο σύνολο των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές.

· Η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

· Οι νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.

· η διενέργεια εκστρατείας ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού.

Η δυνατότητα ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα στελέχη είναι καίριας σημασίας για την πατρίδα, όπως τόνισε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας, ενώ αυτή η δέσμη μέτρων δεν είναι απλώς θέμα «εκπαιδευτικό αλλά κυρίως θέμα εθνικό», όπως ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης.

Η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναβαθμιστεί διπλωματικά και αμυντικά. Θωρακίζει αποτελεσματικά τα σύνορά της και ενισχύει την άμυνά της με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Είναι όμως εξίσου σημαντική και η ύπαρξη καταρτισμένου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία, στοχεύουν στην σταδιακή επίλυση αυτού του κρίσιμου ζητήματος.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας, υπογράφηκε η απόφαση για την προκήρυξη 298 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της χώρας και το ΕΚΑΒ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ως προς την αύξηση του προσωπικού των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς, επίσης, για τη δημιουργία ενός πιο ελκυστικού και βιώσιμου περιβάλλοντος για τους επαγγελματίες υγείας.

Με την εφαρμογή κινήτρων, όπως είναι η αύξηση των αμοιβών, η αύξηση των αποζημιώσεων των εφημεριών, η αυτοτελής φορολόγησή τους και η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου, καθώς και των πρόσφατων οικονομικών κινήτρων που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, αυξάνονται οι πιθανότητες οι νέες θέσεις γιατρών να καλυφθούν.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες, χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και η συνεισφορά στο ιερό λειτούργημα των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας.

Ξεκίνησε η αποστολή ενημερωτικών SMS στους δικαιούχους του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου με πρωτοβουλία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, απεστάλησαν σε πολίτες 50-69 ετών περισσότερα από 1.4 εκατομμύρια SMS για προμήθεια δωρεάν self-test από φαρμακεία συνεργαζόμενα με το Υπουργείο για τη συγκεκριμένη δράση. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι ασφαλισμένοι.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του self-Test, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν επίσκεψη σε Ιατρό Γαστρεντερολόγο για κλινική συνεκτίμηση και κατόπιν, εφόσον χρειάζεται, να προχωρήσουν σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Ακόμη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης «Προλαμβάνω» συνεχίζεται η αποστολή SMS στις δικαιούχους του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας. Ήδη, πάνω από 1,4 εκατομμύρια γυναίκες, έχουν λάβει ηλεκτρονικά τα παραπεμπτικά για εξέταση test Pap (για γυναίκες 21-29 ετών) ή για μοριακό τεστ HPV DNA (για γυναίκες 30-65 ετών).

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός, μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε σημαντικά προγράμματα προληπτικής ιατρικής τα οποία σώζουν ζωές. Ήδη, μέσα από το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά», χιλιάδες γυναίκες κατάφεραν να διαγνώσουν την νόσο σε πρώιμο στάδιο και να ξεκινήσουν άμεσα θεραπεία κερδίζοντας τη δική τους μάχη.

Συμβάσεις ύψους 11,7 εκατ. ευρώ υπογράφηκαν για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 9 Κέντρων Υγείας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν τα Κέντρα Υγείας Καλλιθέας, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Ζωγράφου, Πλατείας Αττικής, Νέου Κόσμου και Νέας Ιωνίας.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αναβάθμιση συνολικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής της Κυβέρνησης. Όπως τόνισε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνουμε τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας της χώρας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, μέσα από σύγχρονες, ενεργειακά αναβαθμισμένες δομές».

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακαινίσεων σπιτιών – τα οποία θα διατεθούν στη συνέχεια προς ενοικίαση σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε επισφάλεια στέγης ή σε καθεστώς αστεγίας.

Το πρόγραμμα «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες» που υλοποιεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων έχει συνολική χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης «Ελλάδα 2.0» και επιδοτεί την ανακαίνιση συνολικά εβδομήντα κατοικιών. Οι ιδιοκτήτες τους θα επιδοτηθούν με έως 10.055 ευρώ για την ανακαίνιση του διαμερίσματός τους, το οποίο θα παραχωρήσουν προς ενοικίαση για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Η μείωση των ανισοτήτων, η κοινωνική συνοχή και η έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αποτελούν για την κυβέρνηση και το υπουργείο μας αναγκαίο όρο όταν μιλάμε για ανάπτυξη».

Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Στις 17 και 18 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις χιλιάδων ακινήτων με τις νέες ρυθμίσεις στο Κτηματολόγιογεω

Stalkers: Οι εφιαλτικές ιστορίες που έζησαν Κορακάκη, Πλούταρχος και άλλοι διάσημοι

Αήττητη συνεχίζει η Ελλάδα στο Nations League: Το 2-0 με την Ιρλανδία, η συγκίνηση για τον Μπάλντοκ και το… Μουντιάλ – Δείτε βίντεο

Related posts

50ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: Δείτε το επικό spot με την Ντένη Μαρκορά και την Πέγκυ Καρρά – ΒΙΝΤΕΟ

wp-needuser

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

protothema.gr

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Όλα τα εκλογικά κέντρα – Πού και πώς μπορείτε να ψηφίσετε

wp-needuser

Μητσοτάκης: Με την Αττική Οδό συμπληρώθηκε μια «11άδα» αποκρατικοποιήσεων από τις εκλογές του 2023

wamdiness

Μαρινάκης για τη δολοφονία της Κυριακής: Έπρεπε να είχαν γίνει πολλά περισσότερα από όσα έγιναν από τους αστυνομικούς

wp-needuser

Ο Χάρης Δούκας ακύρωσε τη συναυλία του Δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ

timesadmin