Μαρινάκης: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο

Μαρινάκης: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο

Η Λευκωσία να πάψει να είναι η τελευταία διχοτομημένη ευρωπαική πρωτεύουσα

«Για την Ελλάδα η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ομιλία του κατά την τελετή απονομής δημοσιογραφικών βραβείων του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε μια αναφορά με συναισθηματική φόρτιση αφού όπως είπε ο αείμνηστος πεθερός του έλκει την καταγωγή του από τη Μονή Μαχαιρά, υπογράμμισε ότι τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό τους ενώνουν η εθνική καταγωγή, η γλώσσα, η θρησκεία και χιλιάδες χρόνια κοινής πορείας στην ιστορική διαδρομή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση σε λίγες μέρες «ακριβώς 50 χρόνων από τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα, που προκάλεσε τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Κύπρου, με χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και αγνοούμενους», ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «μισό αιώνα μετά, τα τραύματα στην εθνική συλλογική συνείδηση παραμένουν ανοιχτά και το Κυπριακό εξακολουθεί να παραμένει ένα διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής κατά παράβαση των θεμελιωδών αρχών και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Για την Ελλάδα, η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα. Σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργαζόμαστε συστηματικά για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέψουν την εξεύρεση δίκαιης βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «μιας λύσης η οποία θα λαμβάνει υπόψη της την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους -μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα την απαλλάσσει από τα κατοχικά στρατεύματα και το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων. Μιας λύσης Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων επί του εδάφους και δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για σενάριο δύο κρατών.

Αθήνα και Λευκωσία, Λευκωσία και Αθήνα πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλα τα διεθνή fora για να πέσει επιτέλους το τείχος της ντροπής και η Λευκωσία να πάψει να είναι η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης ήταν κεντρικός ομιλητής στην τελετή απονομής δημοσιογραφικών βραβείων του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στο προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτας Δημητρίου.

Ειδήσεις σήμερα:Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!

Έρευνα για οργανωμένο έγκλημα σε Μύκονο και νησιά με άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Παιδί 2 ετών πλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι, έπαθε ρήξη ήπατος και σπλήνας και σώθηκε σε «Γεννηματάς» και «Αγία Σοφία»

-


3Related posts

Ο Κασσελάκης έκανε Q&A στο Instagram: Θα καλούσε τον πρωθυπουργό στον γάμο του; Γιατί φοράει κοντομάνικο ενώ φυσάει;

timesadmin

Ανδρουλάκης: Στην Κύπρο για την 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ΚΟ ο μειονοτικός Μπαράν Μπουρχάν – Εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων

James Rollner

Γλαβίνας: Αυτονόητο ότι θα παραμείνει ο Ανδρουλάκης, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος

wp-needuser

Γεωργιάδης για την απεργία των αναισθησιολόγων στο «Αγλαΐα Κυριακού»: Κρατούν ομήρους τα παιδιά

timesadmin

Νέα Αριστερά: Αναμένουμε η προοδευτική αντιπολίτευση να στηρίξει την τροπολογία μας για τη στεγαστική κρίση

wp-needuser