Μαρινάκης:-Έχουν-γίνει-τομές-στην-χώρα,-η-κυβέρνηση-δεν-φοβάται-το-πολιτικό-κόστος-–-Τι-απάντησε-ο-ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Έχουν γίνει τομές στην χώρα, η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος – Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τετάρτη ο Παύλος Μαρινάκης, για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία, τις εξελίξεις με την Βόρεια Μακεδονία και το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Στις δηλώσεις του απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση στην οποια αναφέρει ότι στις 9 Ιουνίου οι πολίτες μπορούν να καταδικάσουν την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Μαρινάκης είπε  ότι «το καλό κλίμα στον διάλογο με την Τουρκία έχει πολλαπλά οφέλη. Η στρατηγική του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνεται με βάση τα μετρήσιμα αποτελέσματα».
Ερωτηθείς για την πρόκληση από την νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «το όλο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιο. Εμείς δεν λεμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι ειμαστε αντίθετοι με την Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί την θεωρούμε κακή συμφωνία, την καταψηφίσαμε, ασκήσαμε ως κόμμα και πρόταση δυσπιστίας, αλλά τόνισε ότι αν ψηφιστεί η Συμφωνία και εκείνος εκλεγεί Πρωθυπουργός, η Συμφωνία θα τηρηθεί.

Ο κ. Μαρινάκης επέκρινε την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «την στιγμή που η Πρόεδρος λέει την χώρα της “Μακεδονία”, η αντιπολίτευση βγαίνει και λέει “ψηφίστε και τα μνημόνια”.
Για τις ευρωεκλογές

Δεχόμενος πληθώρα ερωτημάτων για τις ευρωεκλογές και τον πήχη που βάζει η Νέα Δημοκρατία, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι στις κάλπες στις 9 Ιουνίου «αποφασίζεται η στόχευση της χώρας εκτός συνόρων. Μέσα στον έναν χρόνο της δεύτερης τετραετίας έχουν γίνει τομές στην χώρα, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος: . Ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης, είναι ότι έχοντας δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας, πλέον δεν συζητάμε που θα βρει κάποιος δουλειά, αλλά που θα βρουν οι επιχειρήσεις εργαζόμενους».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όλα αυτά έγιναν με το 41% των εκλογών, που πολλοί λένε ότι είναι αλαζονικό, αλλά αυτή είναι η απόφαση των πολιτών που είχαν να διαλέξουν στις εκλογές ανάμεσα στα προγράμματα των κομμάτων. Έχουμε μια αντιπολίτευση που λέει “να πέσει η κυβέρνηση”. Έχουμε άλλα τρία χρόνια στην Κυβέρνηση.
Δεν πρέπει λοιπόν στην επόμενη μεγάλη τομή, να έχουμε μια αντιπολίτευση που να έχει ένα αποτέλεσμα ευρωεκλογών που να κουνάει το δάχτυλο και να λέει δεν έχετε νομιμοποίηση.

Η κυβέρνηση έχει επιλεγεί με ένα ποσοστό για να κάνει ρήξεις. Όλοι βγαίνουν και μοιράζουν λεφτά σε συνεντεύξεις τους. Ομως χρειάζεται να μεγαλώσει η πίτα και το ΑΕΠ, όπως το κάνουμε τόσα χρόνια και για να συνεχίσουμε, η Ελλάδα πρέπει και μετά τις 9 Ιουνίου για τους επενδυτές να διατηρήσει αυτό το κλιμα σταθερότητας και μη αμφισβήτησης της σταθερότητας».

Σε ότι αφορά τον πήχη της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης είπε «συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές. Το ποσοστό μας στις τελευταίες εκλογές ήταν 33%. Αν θεωρείται ότι το 33% από το 41% των εθνικών εκλογών έχει μια απόσταση, θυμίζω ότι το 2019, ένας μήνας ήταν η απόσταση εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει μια χαλαρότητα στην ψήφο των πολιτών, επειδή δεν εκλέγουν κυβέρνηση» και κατέληξε λέγοντας ότι «εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027. Χρειάζεται όμως στην Ελλάδα να μην αμφισβητηθεί το κλίμα σταθερότητας».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, για την αντιπολίτευση που μοιράζει λεφτά, παραβλέπουν το καίριο ζήτημα: πού μοιράζονται τα λεφτά, το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας της χώρας, αλλά και της επιλεκτικής υπερφορολόγησης των πιο αδύναμων; Στους φίλους, τους ημέτερους, τους λίγους και εκλεκτούς των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, όπως είναι η σταθερή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια ή στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, που υφίστανται εξακολουθητικά τις συνέπειες κάθε κρίσης τα τελευταία χρόνια;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του  και συνεχίζει:

«Όσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, απέναντι στην όποια αμφισβήτηση της άλλης πλευράς η ελληνική κυβέρνηση προτάσσει την κωλυσιεργία ως απάντηση, με τη μη κύρωση των προβλεπόμενων τριών πρωτοκόλλων συνεργασίας!

Σε κάθε περίπτωση, στην οικονομία, την ακρίβεια, την φορολογία, την υγεία, την παιδεία, τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, το κράτος δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιλέγει να στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, με την πεποίθηση ότι είναι εφικτό και ό,τι της αξίζει, μια «Καλύτερη Ζωή Τώρα» και όχι θεωρητικά και στο απώτερο μέλλον. Γι’ αυτό καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, πλήρως τεκμηριωμένες. Στις επερχόμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου αυτές οι προτάσεις μπορούν να τεθούν στο προσκήνιο και οι πολίτες να καταδικάσουν την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.»

Related posts

Ανδρουλάκης από Φανάρι: Εύχομαι ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες

timesadmin

Κουτσούμπας: Το 2024 να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

timesadmin

Πιερρακάκης: Το ΠΑΣΟΚ έγινε κακό αντίγραφο της Νέας Αριστεράς

timesadmin

Σπίρτζης: Άδειασμα σε Ακρίτα για Μαρέβα – «Εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης οι οικογένειες των πολιτικών»

James Rollner

Επιμένει ο Σαμαράς: Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί πριν τρεις μήνες ότι δεν θα γίνουν νομιμοποιήσεις μεταναστών

timesadmin

Λινού σε Γεωργιάδη: Εύχομαι να είναι πολύ επιτυχής, όπως πάντα βέβαια, η θητεία σας στο υπουργείο Υγείας

timesadmin