Μακρόν:-Ο-Πούτιν-ήταν-διπρόσωπος-στην-τηλεφωνική-επικοινωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Ο Πούτιν ήταν διπρόσωπος στην τηλεφωνική επικοινωνία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 04.44

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πόλεμος έδειξε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πραγματική δύναμη και να είναι ανεξάρτητη στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Δήλωσε επίσης ότι είχε την Πέμπτη “ειλικρινή, άμεση και γρήγορη” τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να του ζητήσει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις επειδή του το ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Η επικοινωνία έγινε επίσης για να του ζητήσω να συζητήσει με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος το είχε ζητήσει αυτό, επειδή δεν μπορούσε να τον βρει”, δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Πούτιν ήταν διπρόσωπος στις μεταξύ τους συνομιλίες, στις συζητήσεις για τις λεπτομέρειες των συμφωνιών του Μινσκ, ενώ ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ουκρανία.

“Ναι, υπήρξε υποκριτικότητα, υπήρξε μια σκόπιμη, συνειδητή επιλογή να ξεκινήσει πόλεμος, ενώ θα μπορούσαμε ακόμη να διαπραγματευτούμε την ειρήνη”, δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους μετά από μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην οποία δήλωσε ότι η Γαλλία θα προσθέσει τη δική της κύρωση σε ένα πακέτο μέτρων της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, ο Μακρόν είπε ότι θα προσφερθεί στην Ουκρανία βοήθεια ύψους 300 εκατ. ευρώ καθώς και στρταιωτικός εξοπλισμός.

Related posts

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έχουν αποβιβασθεί τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία

timesadmin

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί εξετάζουν την επίσπευση της διαδικασίας ανάδειξης νέου αρχηγού

timesadmin

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 η Κροατία θα γίνει το 20ό μέλος της ευρωζώνης

timesadmin

Το Θέατρο Μπαλσόι ακυρώνει παραστάσεις δύο σκηνοθετών που επέκριναν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

timesadmin

Η Allianz θα σταματήσει προς το παρόν τις πληρωμένες διαφημίσεις στο Twitter

timesadmin

ΗΠΑ: Σύμβουλος του Τραμπ διαβεβαιώνει πως ο πρώην πρόεδρος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την Τρίτη

timesadmin