Μαγιορκίνης:-Αυξημένη-η-μεταδοτικότητα-του-νέου-στελέχους-του-κορωνοϊού
ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Αυξημένη η μεταδοτικότητα του νέου στελέχους του κορωνοϊού

Tην εμφάνιση ενός νέου στελέχους της Covid-19 στην Ελλάδα, που παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα επιβεβαίωσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Το στέλεχος αυτό έχει τις ίδιες μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας με άλλα γνωστά στελέχη, καθιστώντας το πιο ικανό να διαφεύγει της ανοσίας που προσφέρουν προηγούμενες νόσοι ή εμβολιασμοί», εξηγεί ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παρά την αυξημένη μεταδοτικότητα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν προστασία, ιδιαίτερα κατά της βαριάς νόσου. «Τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τα οποία κυκλοφορούν κάθε Οκτώβριο, ενισχύουν την ανοσία, αν και δεν έχουν λάβει υπόψη τις νέες μεταλλάξεις» σημείωσε. Πρόσθεσε πως τα εμβόλια «μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης, γεγονός που εξηγεί γιατί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν χαμηλές».

Παρά την αύξηση στις νοσηλείες και τις εισαγωγές στις απλές κλίνες, οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί σε σχέση με την πανδημική περίοδο. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το σύστημα υγείας, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών είναι επίσης χαμηλός, κυρίως σε άτομα με πολλαπλές νοσηρότητες», δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Όσον αφορά την παγκόσμια εξάπλωση της νέας μετάλλαξης, ο καθηγητής ανέφερε ότι αυτή είναι παρούσα σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. «Η προέλευση των μεταλλάξεων δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστεί, αλλά η επιτήρηση συνεχίζεται και δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό», είπε.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπενθύμισε ότι οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας και η έγκαιρη διεξαγωγή τεστ σε περίπτωση συμπτωμάτων. «Η αρχική θεραπεία εντός των πρώτων πέντε ημερών από τη διάγνωση είναι κρίσιμη για την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών», τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί» λέει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένω μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο

Related posts

Ο Φλώρος εγκαινίασε το Στρατηγείο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

timesadmin

Διδυμότειχο: Πήγαν το κορίτσι στον παιδίατρο και τους είπε ότι είναι μία γριπούλα, λέει ο παππούς της 9χρονης

timesadmin

Βύρωνας: Τα SMS που αντάλλαξαν οι φίλοι της 16χρονης – «Πού να ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά;»

timesadmin

Τα ανδρικά sneakers που κλέβουν την παράσταση

timesadmin

Ανανεώθηκε η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο – Επιμένουν στη λύση δύο κρατών οι Τουρκοκύπριοι

timesadmin

Κακοκαιρία Avgi: Τα μέτρα για τους εργαζόμενους σε περιοχές που θα χτυπηθούν από τον χιονιά

timesadmin