Μήνυμα-Δένδια-στην-Τουρκία:-Να-φροντίσει-η-Άγκυρα-να-υπάρχει-ηρεμία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Να φροντίσει η Άγκυρα να υπάρχει ηρεμία

Μήνυμα, με το οποίο προάγεται η σταθερότητα και ο σεβασμός στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εν μέσω συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας. Να απέχει από έντονες εκφράσεις και προκλητικές δηλώσεις και να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών, κάλεσε την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε δήλωσή του από την Πρίστινα μετά το πέρας των επαφών του με την Κοσοβάρα Πρόεδρο, τον πρώτο αντιπρόεδρο και τον πρωθυπουργό, ερωτηθείς για το μπαράζ προκλητικών δηλώσων από Τούρκους αξιωματούχους και του Τούρκου ομολόγου του, ο Νίκος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως οι έντονες εκφράσεις, οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν. «Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας» διαμήνυσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως έχει πάντοτε την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα.

Σε ό,τι αφορά στις επαφές του στην Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και ότι τα ζητήματα που συζήτησε ήταν η ενεργειακή διασυνδεσιμότητα, αλλά και το μέλλον της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως για την ελληνική κυβέρνηση, το κύριο διακύβευμα είναι πάντοτε η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευρωπαϊκή πορεία.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη στην Πρίστινα εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Νίκου Δένδια στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις σήμερα:Μία δασκάλα νεκρή και πέντε τραυματίες χαροπαλεύουν από την τρελή πορεία αυτοκινήτου στο Βερολίνο«Η αντικατασκοπεία δεν έχει νόημα, τα επιτελεία είναι ελβετικό τυρί», εξερράγη ο υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠυροβόλησε τη σύζυγό του στο στήθος με την καραμπίνα – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για την 59χρονη στη Δράμα

Related posts

Καϊλή: Το χρονικό του σκανδάλου που οδήγησε στην κράτησή της και στον πολιτικό σεισμό σε Ελλάδα και Βρυξέλλες

timesadmin

Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης απαντούν στον Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

timesadmin

Δείπνο Μπρατάκου και Παύλου Μαρινάκη με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

timesadmin

Ξεκινάει το απόγευμα στην Ολομέλεια η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2022

timesadmin

Δημόσιο: Σε εφαρμογή το σύστημα πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων

timesadmin

Μέτρα στήριξης: Στα 22 λεπτά το λίτρο η επιδότηση στα καύσιμα – Πριν το Πάσχα το έκτακτο επίδομα

timesadmin