Μέστερ-(fed):-Θα-χρειαστούν-δύο-χρόνια-για-να-πέσει-ο-πληθωρισμός-στο-2%
ΚΟΣΜΟΣ

Μέστερ (Fed): Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να πέσει ο πληθωρισμός στο 2%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:30

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει 

“Δεν πρόκειται να δούμε άμεσα πληθωρισμό 2%. Θα χρειαστούν δύο χρόνια, αλλά θα κινηθεί προς τα κάτω”, δήλωσε η Mester σε συνέντευξή της στο CBS News την Κυριακή.

Η Mester δήλωσε ότι δεν προβλέπει ύφεση παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

“Έχουμε επιβράδυνση της ανάπτυξης λίγο κάτω από την τάση ανάπτυξης και έχουμε το ποσοστό ανεργίας να κινείται λίγο προς τα πάνω. Και αυτό είναι εντάξει, θέλουμε να δούμε κάποια επιβράδυνση της ζήτησης για να ευθυγραμμιστεί με την προσφορά”, πρόσθεσε η Mester, αναφερόμενη στις προβλέψεις που υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένουν επί του παρόντος να αυξήσουν το βασικό επιτόκιο της Fed, το οποίο σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 1,50%-1,75%, σε τουλάχιστον 3,4% μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Πριν από ένα χρόνο, η πλειοψηφία πίστευε ότι το επιτόκιο θα έπρεπε να παραμείνει κοντά στο μηδέν μέχρι το 2023.

Η έξαρση του πληθωρισμού, ο οποίος βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, έχει καταστήσει “hawkish” σχεδόν όλους τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed, εκ των οποίων μόνο ένας διαφώνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατά της μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας εδώ και περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Related posts

Ουάσινγκτον και Σεούλ καταδικάζουν τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

timesadmin

Μακρόν: Θα συνεχίσω τον διάλογο με τον Πούτιν όσο ο Ζελένσκι το κρίνει χρήσιμο

timesadmin

Βρετανία: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές λιανικής βενζίνης και ντίζελ – Εντείνεται η κρίση κόστους ζωής

timesadmin

Η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

timesadmin

Πεντάγωνο: Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στη Συρία έθεσαν σε κίνδυνο Αμερικανούς

timesadmin

Ουκρανική κρίση: Ο Κισίντα θα συνομιλήσει σήμερα με τον Ζελένσκι

timesadmin