Μάλι:-Επτά-κυανόκρανοι-νεκροί-και-τρεις-σοβαρά-τραυματίες-από-έκρηξη-βόμβας
ΚΟΣΜΟΣ

Μάλι: Επτά κυανόκρανοι νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη βόμβας

Επτά κυανόκρανοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κεντρικό Μαλί, ανακοίνωσε η αποστολή του Οργανισμού στο Twitter.

Η αυτοκινητοπομπή μιας επιμελητειακής ομάδας υποστήριξης έπεσε σε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανάμεσα στις πόλεις Ντουέντζα και Σεβάρε, σε μια περιοχή όπου δρουν οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση. “Κάλεσε τις αρχές του Μαλί να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών ώστε να προσαχθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης”, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Το Μαλί, μια από τις μεγαλύτερες και φτωχότερες χώρες της Αφρικής, συγκρούεται με τους ισλαμιστές αντάρτες, ένα κίνημα που ακμάζει παρά τις προσπάθειες, εδώ και εννέα χρόνια, της διεθνούς δύναμης, υπό την ηγεσία της Γαλλίας, να το ξεριζώσουν από την περιοχή.

Η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ (Minusma) έχει αναπτύξει 13.000 κυανόκρανους με στόχο να περιορίσουν τη βία στον βορρά και τις κεντρικές περιοχές της χώρας. Από το 2013 μετρά περισσότερα από 230 θύματα, γεγονός που την κατατάσσει πρώτη σε θανάτους μεταξύ όλων των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ στον κόσμο.

- ---

Related posts

Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας

timesadmin

ΗΠΑ: Στις 10,4 εκατ. υποχώρησαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο

timesadmin

Τζεντιλόνι: Σταδιακή κατάργηση από το 2026 των δικαιωμάτων εκπομπών στους τομείς CBAM

timesadmin

Ρωσία: Τα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 100.000 ημερησίως σε περίπτωση κορύφωσης της πανδημίας

timesadmin

Bailey (BoE): Υπάρχει ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να παραμείνει αυξημένος για περισσότερο

timesadmin

Στα άδυτα της παραγωγής κοκαΐνης στην Κολομβία

timesadmin