thetimes.gr
Μάκης Βορίδης: «Πιλότος» η πρότασή του στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Βορίδης: «Πιλότος» η πρότασή του στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια αποτιμήθηκε η συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη στην 3η Συντονιστική Σύνοδο Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΗΕ στα τέλη Ιανουαρίου, στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο κ. Βορίδης συμμετείχε στη Σύνοδο με την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), έχοντας μάλιστα την πατρότητα της πρότασης τα εθνικά κοινοβούλια να ελέγχουν τις κυβερνήσεις τους σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση τους στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι δεσμεύσεις αυτές περιέχονται σε σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και οι κυβερνήσεις έχουν υπογράψει την εφαρμογή τους.

Η πρόταση Βορίδη έχει τύχει γενικής αποδοχής και ήδη εφαρμόζεται με απτά αποτελέσματα, έχοντας μάλιστα επεκταθεί πέρα από τα όρια των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ σε νομοθετικά Σώματα και κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, αναγνωρίστηκε ότι η πρόταση Βορίδη αναβαθμίζει και το ρόλο των κοινοβουλίων, τα οποία είναι πλέον σε θέση να συμβάλλουν αποτελεσματικότερα στην περιφρούρηση των συνόρων έναντι της τρομοκρατίας, ζήτημα που απασχολεί τη δημόσια ασφάλεια τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Για όλα τα παραπάνω ο υπουργός των Εσωτερικών εισέπραξε δημόσια αναγνώριση και ευχαριστίες, τόσο από την πλευρά των ομιλητών, καθώς και στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το κατά πόσο ο ρόλος των κοινοβουλίων στον έλεγχο της προόδου των κυβερνήσεων γύρω από την περιφρούρηση των συνόρων έναντι της τρομοκρατίας θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως η καταπολέμηση των ναρκωτικών, του οργανωμένου εγκλήματος, του εμπορίου ανθρώπων κλπ.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι εν λόγω ευχαριστίες αποτυπώθηκαν και εγγράφως στην επίσημη επιστολή αποστολής των συμπερασμάτων της Συνόδου από τον επικεφαλής του αρμοδίου τμήματος του ΟΗΕ και οι οποίες επιβεβαίωσαν, τόσο την θετική επιρροή των ελληνικών θέσεων μέσω της συμμετοχής του Βορίδη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όσο και την επιθυμία για στενότερη συνεργασία στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χωρίς το ιππικό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Για ποιον λόγο ματαιώθηκε η συμμετοχή του

Ασπασία Μπόγρη: Κινδύνευσε η ζωή της νεαρής κοπέλας που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τον πατέρα της

Μικρούτσικος μετά τις δηλώσεις για την Τρέμη: «Ήμουν αφελής, πίστευα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη»

Related posts

Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στον πειρασμό να αντιπολιτευτεί σε τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά τα νεοναζιστικά μορφώματα

timesadmin

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας για τη διερευνητική εντολή

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Άναψε «φωτιές» η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου – Αιχμές από Παπαδημούλη

timesadmin

Κικίλιας: Σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού

timesadmin

Κύπρος: Ορκίστηκε πρόεδρος ο Νίκος Χριστοδουλίδης και έδειξε κατεύθυνση στη Δύση

timesadmin

Ρύθμιση για Κασιδιάρη: Τα «κλειδιά» του μπλόκου και η πλειοψηφία – μήνυμα στον Άρειο Πάγο

timesadmin