Λ-Αυγενάκης:Θα-ελεγχθούν-και-οι-1.000-περιπτώσεις-παράνομων-ενισχύσεων-που-αποκαλύφθηκαν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λ. Αυγενάκης:Θα ελεγχθούν και οι 1.000 περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων που αποκαλύφθηκαν

Συνέχιση των απαραίτητων ελέγχων ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα κυκλώματα που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή και την αγορά υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

“Δεν θα κάνουμε πίσω γιατί έχουμε δεσμευθεί στους Έλληνες κτηνοτρόφους και γεωργούς ότι οι ενισχύσεις πρέπει να δίνονται στην ώρα τους και σωστά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαφάνεια και με συνέπεια, αλλά κυρίως σε αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται” ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός.

Υπογράμμισε ότι όλες οι περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίσθηκαν από τις διωκτικές αρχές θα ελεγχθούν μια προς μια.

Πρόκειται για 1.000 περιπτώσεις που αφορούν σε υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία και ήδη από τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει υπάρχουν τέσσερις προφυλακίσεις.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι “πρόκειται για περίπτωση που χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση. Όλα αυτά είναι προϊόν της αποφασιστικής πρωτοβουλίας που ακολούθησε το ΥΠΑΑΤ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσουμε. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά”.

Τόνισε επίσης, ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν επιβληθεί πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ για διάφορες παραβάσεις ενώ σημείωσε ότι γίνεται έλεγχος σε 167 “ξεχασμένες” υποθέσεις.

Τέλος, επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα έρθει στη Βουλή το νέο κυρωτικό πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ για να γίνει νόμος του κράτος.

Related posts

Παγώνει ως το 2025 το επιτόκιο για ρυθμίσεις χρεών στον ΕΦΚΑ

timesadmin

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους 103.310 δικαιούχους του “Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα”

timesadmin

Attica Green Expo – Κ. Σκρέκας: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος

James Rollner

Eurostat: Από ανανεώσιμες πηγές προήλθε το 23% της ενέργειας το 2022 στην ΕΕ, έναντι 22,7% στην Ελλάδα

timesadmin

Έτος αποφάσεων για τους υδρογονάνθρακες το 2024

timesadmin

Ευρωπαϊκές πηγές: Μείωση επιτοκίων 1,5 μονάδα μέσα στο 2024

protothema.gr