thetimes.gr
Λουξεμβούργο-–-Σπύρος-Καπράλος:-Ο-πρόεδρος-της-ΕΟΕ-μίλησε-για-το-ευρωπαϊκό-μοντέλο-αθλητισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Λουξεμβούργο – Σπύρος Καπράλος: Ο πρόεδρος της ΕΟΕ μίλησε για το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού

O Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος συμμετείχε στο συμβούλιο των υπουργών Αθλητισμού της Ευρώπης που έγινε στο Λουξεμβούργο και μίλησε ως πρόεδρος των Ευρωπαικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «η προώθηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του αθλητισμού», μαζί με την υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Roxana Maracineanu και την Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ ξεκινώντας την ομιλία του για το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού στάθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας τονίζοντας: «Μαζί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή οικογένεια θα συνεχίσει να δείχνει ενότητα και αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας. Αυτές είναι βασικές αξίες της ευρωπαϊκής κοινωνίας, αλλά και σχετικές με τη σημερινή συζήτηση για το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού».

Στη συνέχεια, ο κ. Καπράλος επισήμανε: «Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γεγονός ότι ο αθλητισμός βρίσκεται σε εύθραυστη οικονομική κατάσταση και δεν είναι μυστικό ότι χρειάζονται επενδύσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό όλες οι επενδύσεις, ιδιωτικές ή δημόσιες, να λαμβάνουν υπόψη τη βιώσιμη ανάπτυξη του ευρωπαϊκού αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε βασικός υποστηρικτής αυτής της μακροπρόθεσμης άποψης και το Ολυμπιακό Κίνημα εκτιμά ιδιαίτερα όλες τις πρωτοβουλίες και τις συζητήσεις υπέρ του ευρωπαϊκού μοντέλου αθλητισμού σε επίπεδο ΕΕ.

Πιο πρόσφατα, υπό τη σλοβενική Προεδρία, οι υπουργοί αθλητισμού των κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν ψήφισμα για το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε το μοντέλο στην «έκθεση Frankowski» και επί του παρόντος αναμένουμε το αποτέλεσμα μιας μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, είμαστε πολύ ευγνώμονες για τις πρόσφατες συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μας τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, παρά όλες αυτές τις εξαιρετικές δραστηριότητες, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια παρεξήγηση στο αθλητικό κίνημα σχετικά με ορισμένες πτυχές του μοντέλου».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, είπε: «Εμείς – συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων αρχών, των αθλητικών οργανισμών αλλά και του εμπορικού τομέα – πρέπει να συνεργαστούμε για να βρούμε λύσεις για χάρη του αθλητισμού, των αθλητών και της κοινωνίας γενικότερα. Και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην υλοποίηση των συγκεκριμένων ενεργειών που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας.

Βοηθήστε μας να διατηρήσουμε ζωντανό το μοναδικό ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο και ας εργαστούμε μαζί για να το βελτιώσουμε και να το κάνουμε πιο ανθεκτικό για το μέλλον».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι ξεσπά για τις θηριωδίες στην Μπούκα: «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών, δείτε τι μπ…α μεγαλώσατε»

Οριστική η ρήξη: Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ζητήσει διαζύγιο από τον Μάνο Δασκαλάκη

Μάνος Δασκαλάκης: Το τηλεφώνημα για το θάνατο της Μαλένας, η κεταμίνη που δεν υπήρχε στο «Παίδων» και η σπιτονοικοκυρά

Related posts

Καιρός: Κακοκαιρία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα από τέσσερις μετεωρολόγους

timesadmin

Λουτράκι: Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

timesadmin

ΕΛ.ΑΣ: Πώς η σύλληψη Αλβανού οδήγησε σε κύκλωμα που «εξαφάνιζε» super cars και Smart από Βούλα και Γλυφάδα

timesadmin

Επίσημο: Ο ρυπαίνων πληρώνει…

timesadmin

Αποτελέσματα ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. για τήρηση μέτρων: 4 συλλήψεις, 8 αναστολές λειτουργίας και 477 πρόστιμα για μάσκα

timesadmin

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

timesadmin