Λουκέτο-στο-μπιτς-μπαρ-με-τις-παράνομες-κατασκευές-στη-θάλασσα-της-Αγίας-Μαρίνας-Ρόδου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο στο μπιτς μπαρ με τις παράνομες κατασκευές στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας Ρόδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:21

Την άμεση σφράγιση του μπαρ Σάντα Μαρίνα αποφάσισε ο Δήμος Ρόδου σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. 

Η επίμαχη απόφαση του δήμου βασίζεται σε απόφαση της δημοτικής επιτροπής και φέρει την υπογραφή του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη. Στο έγγραφο δεν προσδιορίζεται η χρονική διάρκεια κατά το οποίο η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή.

Μάλιστα σήμερα ύστερα από επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου που διενεργήθηκε σήμερα διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες, αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει:  Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

“Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε!” υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: “Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται”.

rod23

Related posts

ΤτΕ: Αύξηση 10,4% στις τιμές των διαμερισμάτων το α’ τρίμηνο του 2024 σε ετήσια βάση

wp-needuser

Κόλπα πολυεθνικών με τις τιμές στην Ελλάδα

protothema.gr

ΔΝΤ: Στο 2,1% η ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2024

timesadmin

Ποια ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων βγαίνουν στο σφυρί το 2024

timesadmin

Oι τιμές για τις εξοχικές κατοικίες στις Κυκλάδες

timesadmin

Κρας τεστ: Πότε συµφέρει να βγείτε στη σύνταξη, το 2023 ή το 2024

timesadmin