Λε-Ντριάν:-Δεν-είμαι-σίγουρος-ότι-ο-Πούτιν-περίμενε-να-εξελιχθεί-έτσι-η-κατάσταση
ΚΟΣΜΟΣ

Λε Ντριάν: Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν περίμενε να εξελιχθεί έτσι η κατάσταση

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν περίμενε να έλθουν έτσι τα πράγματα. Έχασε τη μάχη της επικοινωνίας, βρήκε ενωμένη την Ευρώπη και αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση στην Ουκρανία. Αυτά δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Nτριάν. 

Ο Γάλλος υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι από δω και στο εξής ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει να κάνει και με την οικονομική ασφυξία αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι η Γαλλία ενδέχεται να δημεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών στην επικράτειά της. 

Ο Γάλλος υπουργός αφού απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο αποστολής Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία ανέφερε ότι η γαλλική πρεσβεία θα φύγει από το Κίεβο, αλλά θα παραμείνει στην Ουκρανία, ενώ σε ό,τι αφορά τους εκατοντάδες Γάλλους πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία σημείωσε ότι οι ρωσικές αρχές δεν φαίνονται να έχουν την πρόθεση να εμποδίσουν την έξοδο προς τον νότο.

Στο ερώτημα δημοσιογράφου αν είναι υπό συζήτηση η αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός. Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες θα πάψουν να εκπέμπουν στη Γαλλία μέσα ενημέρωσης ρωσικών συμφερόντων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ευρωπαϊκή απόφαση.

- ---

Related posts

Οι ΗΠΑ ζυγίζουν την επανέναρξη πώλησης όπλων επιθετικής φύσης στη Σαουδική Αραβία

timesadmin

Έντονη αντίδραση της Σερβίας στην πρόταση της Λιθουανίας να τιμωρηθεί για τη μη συμμετοχή της στις κυρώσεις

timesadmin

Bild: Η Κίνα χρησιμοποιεί τη γερμανική έρευνα για τον στρατό της

timesadmin

Λίβανος: Αισιοδοξία Χοχστάιν για έναρξη ερευνών για φυσικό αέριο μέσα σε λίγες εβδομάδες

timesadmin

Ισραήλ-Παλαιστίνη: Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις με αεροπορικές επιθέσεις και ρουκέτες

timesadmin

Ισημερινός: Τουλάχιστον 22 νεκροί και 47 τραυματίες από τις κατολισθήσεις

timesadmin