ΚΟΣΜΟΣ

Λε Μερ: Τα καταστήματα λιανικής πώλησης στη Γαλλία θα συνεχίσουν τις μειώσεις τιμών για ένα τρίμηνο

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης στη Γαλλία θα παρατείνουν τις προσπάθειες να χρεώνουν το χαμηλότερο δυνατό ποσό για ορισμένα βασικά είδη διατροφής κατά τρεις μήνες, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός συνεχίζει να επιβαρύνει τα νοικοκυριά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

Η τρίμηνη εκστρατεία, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου και ονομάστηκε “αντιπληθωριστικό τρίμηνο”, επρόκειτο να λήξει τον επόμενο μήνα. Ο υπουργός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα παραταθεί, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

“Διαρκεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, προφανώς θα την παρατείνουμε κατά ένα ακόμη τρίμηνο, επειδή το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επειδή οι τιμές δεν θα πέσουν αμέσως, οι λιανοπωλητές πρέπει να δεσμευτούν για αυτό το καλοκαίρι: το έκαναν”, δήλωσε στην εκπομπή Quelle Époque, στην τηλεόραση France 2.

Οι τιμές των τροφίμων έχουν αντικαταστήσει την ενέργεια ως τον κύριο μοχλό του πληθωρισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Ο Λε Μερ δήλωσε ότι οι βιομηχανικοί παραγωγοί τροφίμων συμφώνησαν επίσης να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τα σούπερ μάρκετ αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές για τους καταναλωτές, μετά από πιέσεις της κυβέρνησης. 

Η εκστρατεία προβλεπόταν ότι θα προκαλούσε πλήγμα στα περιθώρια κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες.

Related posts

Ρωσία: Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν στη ρωσική Άπω Ανατολή

timesadmin

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας και χωρών της Αφρικής: “Να πληρωθούν αποζημιώσεις για τις ζημίες της αποικιοκρατίας”

timesadmin

Ο Λόιντ Όστιν έφθασε στο Κίεβο – Εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη “για μεγάλο χρονικό διάστημα”

timesadmin

Ισραηλινό πλοίο δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωκεανό

timesadmin

Ρωσία: Η απόσυρση από την επικύρωση της συνθήκης απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών δεν σημαίνει ότι σχεδιάζεται κάποια

timesadmin

Ινδία: Οι διασώστες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις επιχειρήσεις σκαψίματος για να φτάσουν στους 41 παγιδευμένους εργάτες

timesadmin