Λευκός-Οίκος:-Καλοήθης-ο πολύποδας-που-αφαιρέθηκε-από-τον-Τζο-Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Καλοήθης ο πολύποδας που αφαιρέθηκε από τον Τζο Μπάιντεν

Ο πολύποδας ο οποίος αφαιρέθηκε από το έντερο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι “καλοήθης”, αναπτύσσεται “αργά” και “θεωρείται πως είναι προκαρκινικός”, χωρίς πάντως να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο γιατρός του Λευκού Οίκου σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη, έπειτα από τη βιοψία δείγματος.

Ο πολύποδας που εντοπίστηκε ταυτοποιήθηκε ως “σωληνώδες αδένωμα”. Είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε αφαιρεθεί από το έντερο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ το 2008, σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού του, του Δρος Κέβιν Ο’ Κόνορ, που συντάχθηκε προχθές Τρίτη.

Προστίθεται πως συστήνεται παρακολούθηση της κατάστασης του κ. Μπάιντεν και ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα κολονοσκόπηση τα επόμενα επτά ως δέκα χρόνια.

Την Παρασκευή, ο αρχηγός του κράτους μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ενόσω υποβαλλόταν στην εξέταση. Η κυρία Χάρις έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που άσκησε, έστω για λίγη ώρα, την προεδρία των ΗΠΑ.

Πέρα από την κολονοσκόπηση, ο κ. Μπάιντεν υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις και ο Δρ. Ο’ Κόνορ διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρος, 79 ετών, είναι “υγιής” και απολύτως σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας. Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από πολλούς με έντονο ενδιαφέρον.

Πηγή: ---

Related posts

Ρωσία – Τουρκία συζητούν συνεργασία στη δημιουργία τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς

timesadmin

Knot (EKT): Ο υψηλός πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων το 2023

timesadmin

Τουρκία: Το 20% πλησίασε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο, υποχωρεί η λίρα

timesadmin

Η Μόσχα επιβάλλει εκ νέου μέτρα lockdown από τις 28 Οκτωβρίου

timesadmin

Έντονη ανησυχία στη Βρετανία για τη νέα αφρικανική παραλλαγή του Covid: Διαφέρει δραματικά από τον αρχικό ιό

timesadmin

Eπικεφαλής προγράμματος του ΟΗΕ για το AIDS: Η πανδημία ίσως αυξήσει κρούσματα και θανάτους από AIDS

timesadmin