Λευκός-Οίκος:-“Αν-συμφωνήσει-η-Χαμάς-στο-σχέδιο,-τότε-το-Ισραήλ-θα-πει-ναι”
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: “Αν συμφωνήσει η Χαμάς στο σχέδιο, τότε το Ισραήλ θα πει ναι”

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε σήμερα ότι, αν η Χαμάς συμφωνήσει στο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Γάζα, οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Ισραήλ θα αποδεχθεί επίσης την πρόταση για συμφωνία.

“Ήταν μία ισραηλινή πρόταση. Περιμένουμε ότι, αν συμφωνήσει η Χαμάς στην πρόταση – όπως διαβιβάσθηκε σε αυτούς, μία ισραηλινή πρόταση – τότε το Ισραήλ θα πει ναι”, δήλωσε ο Κίρμπι σε συνέντευξη στην εκπομπή This Week του ABC News.

Στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα δεχθεί η Χαμάς να συνεχίσει να κυβερνά την Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο κατά την διάρκεια της διαδικασίας τερματισμού του πολέμου και ότι εξετάζει εναλλακτικές.

“Καθώς διεξάγουμε τις σημαντικές στρατιωτικές μας επιχειρήσεις, το υπουργείο Άμυνας αξιολογεί παράλληλα μία εναλλακτική στην Χαμάς διακυβέρνηση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιόαβ Γκάλαντ.

“Δεν θα αποδεχθούμε την διακυβέρνηση της Χαμάς στην Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο οποιασδήποτε διαδικασίας για τον τερματισμό του πολέμου”.

Αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ ολοκλήρωσαν συνάντηση στο Κάιρο κατά την οποία η Αίγυπτος επανέλαβε την θέση της ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από την παλαιστινιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος της Ράφα ώστε να επαναλειτουργήσει.

Related posts

ΠΟΥ: Οι Παλαιστίνιοι απέκτησαν περισσότερα δικαιώματα στον Οργανισμό

timesadmin

Όλαφ Σολτς: “Δεν υπάρχει ένταλμα” σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου

protothema.gr

Μασκ: Το Starship της SpaceX θα πραγματοποιήσει τέταρτη πτήση σε 3-5 εβδομάδες

timesadmin

Δυτική Όχθη: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Ιεριχώ

James Rollner

Χαμάς: Πρόωρο να γίνεται λόγος περί συμφωνίας με το Ισραήλ

timesadmin

Η βουλή της Τουρκίας δεν θα πουλά Coca-Cola και καφέ της Nestle γιατί… υποστηρίζουν το Ισραήλ

timesadmin