ΛΑΡΚΟ:-Συνάντηση-με-εκπροσώπους-των-σωματείων-εργαζομένων-είχε-ο-Κυριάκος-Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΡΚΟ: Συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΛΑΡΚΟ: Συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΛΑΡΚΟ: Συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων ‘Αννα Στρατινάκη και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημάνθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρείας, η επιβάρυνση του προϋπολογισμού, οι προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή, καθώς και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα προσυνταξιοδοτικά μέτρα κάλυψης για τους άνω των 55 ετών και το πρόγραμμα απασχόλησης έως 2 ετών για όσους είναι κάτω των 55 ετών, τα οποία προβλέπονται στην ΚΥΑ που ήδη έχει εκδοθεί.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί όπως έχει υποχρέωση την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων έως τις 18 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε κάθε δε περίπτωση, από την πλευρά της κυβέρνησης κατέστη σαφές ότι επιδίωξη είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης μέσω αξιόπιστων ιδιωτών επενδυτών, χωρίς όμως παράταση ενός καθεστώτος που δεν προσφέρει πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους και έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, όσο και με αντίστοιχα προγράμματα που έχουν υιοθετηθεί πρόσφατα από την κυβέρνηση για παρόμοιες περιπτώσεις.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν πρόκειται να στείλει μαχητικά F16 στην Ουκρανία

protothema.gr

ΚΥΣΕΑ: Εγρήγορση και επαυξημένη ετοιμότητα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας

timesadmin

Δούκας: Σάλος με τη δήλωσή του για γκλομπ μπάτσου – Πώς δικαιολογείται ο δήμαρχος Αθηναίων

timesadmin

Αυγέρη: Το Μαξίμου έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα για καταπάτηση του κράτους δικαίου

timesadmin

Κωνσταντοπούλου: Ο πρωθυπουργός να αποπέμψει άμεσα τον κ. Βαρτζόπουλο – Να προχωρήσει στην ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας

James Rollner

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 34,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στις 21 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

wp-needuser