Λαγκάρντ:-Η-ΕΚΤ-θα-κάνει-ό,τι-χρειαστεί-για-να-φτάσει-ο-πληθωρισμός-στο-2%
ΚΟΣΜΟΣ

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φτάσει ο πληθωρισμός στο 2%

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα μειωθεί από τα επίπεδα ρεκόρ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να τον μειώσει στον στόχο του 2%, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 5% τον περασμένο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ευρωζώνη και σε υπερδιπλάσιο επίπεδο από τον στόχο της ΕΚΤ, καθώς η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες αύξησαν τις τιμές σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.

Η ΕΚΤ υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η αύξηση των τιμών θα υποχωρήσει από μόνη της, αλλά η Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να προσαρμόσει την πολιτική της αν χρειαστεί.

“Η δέσμευσή μας για τη σταθερότητα των τιμών παραμένει ακλόνητη”, δήλωσε σε ομιλία της και πρόσθεσε: “Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας για τον πληθωρισμό στο 2% μεσοπρόθεσμα”.

“Καταλαβαίνουμε ότι η άνοδος των τιμών αποτελεί μια ανησυχία για πολλούς ανθρώπους και λαμβάνουμε αυτή την ανησυχία πολύ σοβαρά στα υπόψη”, τόνισε η Λαγκάρντ.

“Έχουμε την ευελιξία να ανταποκριθούμε σε μια σειρά από συνθήκες”, σημείωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι οι κινητήριες δυνάμεις του πληθωρισμού αποτελούν στην πραγματικότητα τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

“Οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας μειώνουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών και πλήττουν την εμπιστοσύνη, ενώ οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες οδηγούν σε ελλείψεις στον τομέα της μεταποίησης”, τόνισε.

Related posts

Ενεργειακός “εφιάλτης”: Νέα εκτίναξη τιμών φυσικού αερίου – ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη εν μέσω ψύχους

timesadmin

Κύπρος: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά του κορονοϊού

timesadmin

Αιθιοπία: Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία

timesadmin

Microsoft: Νέο ρεκόρ στα κέρδη, ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια

timesadmin

Γερμανία: Υποβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2021, αναβάθμισε για το 2022

timesadmin

Μετανάστες εξακολουθούν να προσπαθούν να μπουν στην Πολωνία – “Τους βοηθά η Λευκορωσία”

timesadmin