Λαγκάρντ:-Η-ΕΚΤ-δεν-είναι-απαραίτητο-πώς-θα-συνεχίσει-να-μειώνει-τα-επιτόκια-της-σε-κάθε-συνεδρίαση
ΚΟΣΜΟΣ

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν είναι απαραίτητο πώς θα συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια της σε κάθε συνεδρίαση

Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν βρίσκονται σε γραμμική καθοδική πορεία και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδεχομένως να χρειαστεί να περιμένουν για περισσότερο από μία συνεδρίαση προτού μειώσουν ξανά τα επιτόκια, αναφέρει η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της στις εφημερίδες Expansión, Handelsblatt, Il Sole 24 Ore και Les Échos.

Η ΕΚΤ μείωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά δεν δεσμεύτηκε για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της. 

“Λάβαμε την κατάλληλη απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε γραμμική καθοδική πορεία”, δήλωσε η Λαγκάρντ σε κοινή συνέντευξη στις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. “Μπορεί να υπάρξουν περίοδοι που θα κρατάμε αμετάβλητα τα επιτόκια”, ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σήμαινε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια για περισσότερο από μία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, είπε ότι αυτό “είναι μια πιθανότητα”.

Αν και η Λαγκάρντ δεν είπε ρητά ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδό τους στην επόμενη συνεδρίαση της τον Ιούλιο, υποστήριξε ότι οι περαιτέρω περικοπές θα εξαρτηθούν από μια σειρά δεικτών και από την εξέλιξη των μισθών και των εταιρικών κερδών. Όπως εξήγησε, αυτά τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην ΕΚΤ μόνο πριν από τη συνεδρίαση της τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

“Θα χρειαστούμε περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, του τρόπου με τον οποίο τα κέρδη ανά μονάδα αυξάνονται και απορροφούν μέρος του κόστους εργασίας και για την παραγωγικότητα”, είπε.

Related posts

Γερμανία: Το CDU αλλάζει στάση έναντι του Ισλάμ

timesadmin

Γάζα: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ – Ελέγχει ζώνη στα νότια σύνορα

wp-needuser

Γερμανία: Δριμεία κριτική για την άγνοια της αρχηγού των Πρασίνων για τον μέσο όρο των συντάξεων

timesadmin

Τ. Μπάιντεν: Κρατάμε ζωντανούς τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας

James Rollner

Ουκρανία: Εκρήξεις ακούγονται στο Κίεβο – Ενεργοποίηση του συναγερμού για ρωσική πυραυλική επίθεση

timesadmin

Εντι Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη είναι “ζήτημα της δικαιοσύνης σε μια κυρίαρχη χώρα”

timesadmin