ΣΙΝΕΜΑ

Λίγος «Oppenheimer» ακόμα: Υψηλός έπαινος από τον Πολ Σρέιντερ

9:51
19/7

Λίγος «Oppenheimer» ακόμα: Υψηλός έπαινος από τον Πολ Σρέιντερ

«Το καλύτερο, πιο σημαντικό έργο αυτού του αιώνα», γράφει ο αγαπημένος δημιουργός και τα σοσιομιντιακά ήθη και προσδοκίες εξάπτονται ήδη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αν είναι να έχεις στήριξη ας την έχεις από πρόσωπα όπως ο Πολ Σρέιντερ. Ο οποίος την έχει δει όψιμος influencer στο μαγευτικό facebook και συχνά-πυκνά μαθαίνουμε τα νέα του. Αυτή τη φορά, ο boomer από την νεοϋρκέζικη κόλαση, ξαναχτύπησε με σχόλιο για το «Oppenheimer», που απ’ ότι φαίνεται τον άφησε έκθαμβο. Και ο Σρέιντερ, το έχουν αυτό οι παλιοί, τις αξίες τις αναγνωρίζει και θέλει να τις αναγνωρίσεις κι εσύ. 

«Το Oppenheimer είναι η καλύτερη, πιο σημαντική ταινία αυτού του αιώνα. Αν δεις μια ταινία φέτος στο σινεμά, πρέπει να είναι το Oppenheimer. Δεν είμαι γκρούπι του Νόλαν, αλλά τούτο είναι εκρηκτικό», λέει κατάλληλα ο Σρέιντερ.

Και καθώς δεν υπάρχει κάτι για την ταινία που να μην έχετε διαβάσει κάμποσες φορές, ας μείνουμε για δυο γραμμές στον Σρέιντερ. Που ίσως απρόσμενα, για κάποιον με το προφίλ του τα τελευταία κοντά 50 χρόνια, ίσως παράξενα για κάποιον που κάνει το σινεμά που κάνει ο 76χρονος, δεν ρίχνει την ασπίδα του, και εισέρχεται σε ένα πεδίο, το σοσιομιντιακό, ξέροντας ότι στην καλύτερη περίπτωση θα είναι το αποκούμπι 10-15 θαυμαστών του σινεμά του. Και εισέρχεται μαχόμενος για τις ιδέες και την αισθητική του, μαχόμενος για τις ταινίες και για την στάση απέναντί τους που βλέπει να φθίνει. Ίσως τελικά τόσος Χριστιανισμός στα μπαγκάζια του χρειαζόταν μια τελευταία σταυροφορία. Μαζί του είμαστε.

Για το «Oppenheimer», βλέπουμε.

Related posts

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι;

timesadmin

«Moana 2»: Η νέα απίστευτη περιπέτεια στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο- Δες το επίσημο teaser

timesadmin

Fundamentals of Cinema: Το ‘Ταξίδι στο Τόκιο’ του Γιασουχίρο Όζου στον Δαναό

timesadmin

Ο Γιάννης Τσορτέκης πρωταγωνιστεί στο σποτ της ‘Ημέρας Ελληνικού Κινηματογράφου’

protothema.gr

“Άγνωστοι Μεταξύ Μας”: Η ταινία του Andrew Haigh έρχεται στο Disney+

James Rollner

Αναστάτωση στις κινηματογραφικές αίθουσες: Ταινίες που έκαναν κριτικούς και κοινό να αποχωρήσουν

timesadmin