Λέπρα:-«Δεν-υπάρχει-κανένας-κίνδυνος-και-λόγος-στιγματισμού»,-τονίζει-η-Δερματολογική-Εταιρεία
ΕΛΛΑΔΑ

Λέπρα: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος στιγματισμού», τονίζει η Δερματολογική Εταιρεία

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος στιγματισμού» τονίζει η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, με αφορμή το κρούσμα λέπρας που καταγράφηκε πρόσφατα στη χώρα μας.

Σημειώνει δε ότι η η νόσος του Hansen (όπως είναι η επιστημονική της ονομασία) στην Ελλάδα τείνει να εξαφανιστεί με τα κρούσματα ετησίως να είναι πια ελάχιστα!

Η νόσος του Hansen ή Λέπρα, όπως είναι περισσότερο γνωστή, είναι μία χρόνια λοίμωξη που προσβάλλει κυρίως το δέρμα και το νευρικό σύστημα του ανθρώπου. Η πάθηση προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της Λέπρας και η μετάδοσή της είναι εξαιρετικά δύσκολη και συμβαίνει κάτω από ειδικές συνθήκες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σπάνια πάθηση, με συχνότητα που φθίνει συνεχώς παγκόσμια.

Πάθηση μη θανατηφόρα και απολύτως θεραπεύσιμη

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΑΕ Γ. Κοντοχριστόπουλος, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Διευθυντής, Δερματολογική Κλινική Ε.Σ.Υ., Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός», διευκρινίζει ότι «η λέπρα είναι πάθηση μη θανατηφόρα και απόλυτα θεραπεύσιμη με κοινά αντιβιοτικά. Συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία ενώ ο εγκλεισμός των ασθενών θεωρείται αναχρονιστικός και ηθικά απαράδεκτος. Για το λόγο αυτό, το κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί. Ούτε όμως η νόσος πρέπει να στιγματίζεται και βεβαίως ούτε ο πάσχων από αυτή».

Ενώ ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ Γ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, υπενθυμίζει ότι «ο Δερματολόγος είναι ο αρμόδιος ιατρός που γνωρίζει καλά τα συμπτώματα της νόσου, τα αναγνωρίζει έγκαιρα και συστήνει την κατάλληλη θεραπεία. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού και ανησυχίας. Οφείλουμε να είμαστε καθησυχαστικοί καθώς η Λέπρα δεν μεταδίδεται εύκολα, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα για να αντιμετωπιστεί. Για οτιδήποτε παρατηρήσετε, να μην ανησυχήσετε, και να απευθυνθείτε στον Δερματολόγο σας».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Σήμερα πιστώνεται ο πρώτος βασικός μισθός των 713 ευρώ – Έχουν να γίνουν ακόμα πολλά

Ρόδος: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 43χρονου – Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος

Ακραία πρόκληση Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν

Related posts

Βίντεο: Γαλάζιες μέδουσες κολυμπούν στα ρηχά των νερών του Θερμαϊκού

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι απήγαγαν 23χρονο, τον απείλησαν με όπλο και τον χτύπησαν

timesadmin

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με απουσίες και «βασιλικές εκπλήξεις» η κηδεία

timesadmin

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν «έδειξαν» ασφυκτικό θάνατο ούτε καρδιολογικό πρόβλημα!

timesadmin

Με τον τρόπο του Θέμου

timesadmin

Το ΕΚΠΑ στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για 5η συνεχόμενη χρονιά

timesadmin