Κ.-Χατζηδάκης:-Να-συζητηθούν-στη-Βουλή-οι-προτάσεις-ΣΥΡΙΖΑ-για-την-οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Να συζητηθούν στη Βουλή οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στην οποία προτείνει να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας, απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η συζήτηση που προτείνει θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Αναλυτικότερα, ο Κωστής Χατζηδάκης στην επιστολή του αναφέρει: 

“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δύο νομοθετικές προτάσεις για την ακρίβεια και την Οικονομία και παράλληλα τόσο η ηγεσία του όσο και τα στελέχη του αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σημαντικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης”.

Related posts

Θ. Σκυλακάκης: Γιατί δεν υπάρχουν χρωματιστά τιμολόγια στο φυσικό αέριο – “Θα κατεδαφίζονται όλα τα αυθαίρετα”

timesadmin

Στο 11,1% η ανεργία τον Ιούνιο έναντι 12,3% πέρυσι

timesadmin

Χανιά: Αυξημένη το πρώτο επτάμηνο του 2023, σε σχέση με πέρυσι η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο της πόλης

timesadmin

Σε 17% ανέρχεται το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης των κατοικιών της χώρας

timesadmin

Έως 21/7 οι αιτήσεις επιχειρήσεων για 300 ακόμη θέσεις επαγγελματικής κατάρτισης νέων στις λιγνιτικές περιοχές

timesadmin

Άλμα 18,4% για το εμπορικό έλλειμμα το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

timesadmin