Κ.-Χατζηδάκης:-Καμία-περίπτωση-να-μην-διασυνδεθούν-οι-ταμειακές-μηχανές-με-pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Καμία περίπτωση να μην διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με POS

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην συνδεθούν με το POS οι ταμειακές μηχανές. Θα γίνει, τελείωσε”. Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα ότι θα έχουν ανάλογες κυρώσεις, όσοι δεν συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

“Το υπογραμμίζω αυτό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί είναι έργο ενταγμένο ως ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης, και δεν γίνεται η χώρα να στερηθεί τη χρηματοδότησή της, ή μέρος της από τις Βρυξέλλες επειδή κάποιοι δεν λένε να συνδεθούν, και δεύτερον, γιατί αν στο τέλος Απριλίου πράγματι έχει συνδεθεί – όπως σήμερα είναι οι προβολές μπροστά – το 90%, δεν μπορεί το 10% να κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στο 90%”, επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε, ο κ. Χατζηδάκης, “δεν υπάρχουν οι πιο έξυπνοι, δήθεν, οι οποίοι κοροϊδεύουν την πολιτεία και οι άλλοι που είναι τίμιοι και συμμορφώνονται και φθάνουν στο 90% και εμείς για κάποιο λόγο πρέπει να κοιτάμε το 10%”.

“Δεν είναι σωστό, όχι μόνο απέναντι στη πολιτεία αλλά και απέναντι στο κλάδο τους. Και για αυτό ήδη η ΑΔΑΕ έχει έρθει σε επαφή, έχει επιβάλει πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και έχει ξεκινήσει ήδη η κρούση και οι επαφές και με μικρότερες επιχειρήσεις. Έχουν όλο τον καιρό να κάνουν τα ραντεβού τους και αν δεν έχουν συμμορφωθεί, να αποδείξουν ότι υπήρχαν λόγοι ανωτέρας βίας – αλλά η πολιτεία δεν έχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμόσει το νόμο, για τους δύο λόγους που εξηγήσαμε: Ταμείο Ανάκαμψης και λόγοι ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ των ίδιων των επιχειρήσεων”, κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Related posts

ΕΑΕΕ: Σε €372 εκατ. εκτιμώνται οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel

timesadmin

Μ. Μανουσάκης: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

timesadmin

Κ. Σκρέκας: Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα για τον πληθωρισμό

timesadmin

ΥΠΑΑΤ: Δυνατότητα αύξησης της αλιευτικής ικανότητας για τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη

timesadmin

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,55 δισ. ευρώ το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου

timesadmin

Για αναγέννηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μιλά στο σημερινό της φύλο η γαλλική Les Echos

timesadmin