Κ.-Σκρέκας:-Συνομιλίες-με-τον-Ιταλό-ομόλογό-του-για-το-ευρωπαϊκό-πλαφόν-στο-φυσικό-αέριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του για το ευρωπαϊκό πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε σήμερα στην Ρώμη στο Διεθνές Φόρουμ Med2022, με θέμα ”Πώς αντιμετωπίζονται οι καταιγίδες: αλληλοεξάρτηση, ανθεκτικότητα και συνεργασία”. Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Σκρέκας είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζιλμπέρτο Πικέττο Φρατίν, στο τέλος της οποίας προέβη σε δηλώσεις στο ---.

“Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς η πράσινη μετάβαση μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη -και γενικότερα, τον πλανήτη ολόκληρο- να διασφαλίσει χαμηλές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και να πετύχουμε την εξάλειψη των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, που οδηγούν στην κλιματική κρίση. Η όλη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική” δήλωσε στο --- ο κ. Σκρέκας.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντησή του με τον κ. Πικέττο Φρατίν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσέθεσε:

“Η συνομιλία που είχα με τον Ιταλό ομόλογό μου, Πικέτο Φρατίν, επικεντρώθηκε στην κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Ιταλίας, μαζί με Βέλγιο και Πολωνία, για επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο, σε επίπεδο Ευρώπης. Με την Ιταλία είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι και τα τεχνικά μας κλιμάκια έχουν συμφωνήσει σε έναν κοινό μηχανισμό, τον οποίο θα προσπαθήσουμε, στη συνέχεια, να πείσουμε να εφαρμοστεί σε επίπεδο Ευρώπης. Με τον υπουργό Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν, συζητήσαμε την οργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους μας της Ισπανίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, για να τους εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτού και να πετύχουμε μια σύμπλευση, ώστε να πάμε με μια κοινή πρόταση στο επόμενο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας, στις Βρυξέλλες.

Η στενή συνεργασία της Ελλάδας και της Ιταλίας, και στον τομέα της ενέργειας, γεμίζει με αισιοδοξία -συνολικά- τον νότο της Ευρώπης, διότι αυτή την στιγμή είναι ίσως από τις λίγες φορές που έχουμε καταφέρει να ”περάσουμε” την πρόταση που έχει ο νότος της Ευρώπης, για ένα οριζόντιο πλαφόν στο φυσικό αέριο, ώστε να μειώσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου και, άρα, και τις ηλεκτρικής ενέργειας”.

Related posts

B. Κικίλιας: Νέα έργα υποδομής 1 δισ. ευρώ στον τουρισμό

timesadmin

Aδρανή υλικά: Η αύξηση των εισαγωγών από Κίνα θα οδηγούσε σε πάγωμα των επενδύσεων

timesadmin

Τι θα κρίνει τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

timesadmin

Υπουργείο Μετανάστευσης: Νέοι πόροι 1,81 εκατ. ευρώ διατίθενται από το Ταμείο Αλληλεγγύης

timesadmin

Fitch: Αναβάθμισε το outlook της Ελλάδας, σταθερή η αξιολόγηση στο “BB”

timesadmin

ΟΔΔΗΧ: Στο 0,80% η απόδοση στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων από 0,45%

timesadmin