Κ-Σκρέκας:-Πάνω-από-670-εκατ.-ευρώ-έχουν-διατεθεί-το-τελευταίο-4μηνο-για-την-αντιμετώπιση-της-ενεργειακής-κρίσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Πάνω από 670 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί το τελευταίο 4μηνο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

“Πάνω από 670 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί το τελευταίο τετράμηνο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά και τους καταναλωτές, που έχουν πληγεί βάναυσα”.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που προβλέπει αναστολή των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για πέντε μήνες και την εξόφληση των λογαριασμών φυσικού αερίου, σε τέσσερις δόσεις.

“Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την οικονομική ενίσχυση τους. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να κατευθύνει τα πλεονάσματα στους καταναλωτές και στους επαγγελματίες τους οποίους η παγκόσμια ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει βάναυσα. Η δυνατότητα του κράτους όμως είναι περιορισμένη. Δεν μπορεί να τα στηρίξει με απευθείας επιδότηση, γιατί είναι παράνομη η κρατική επιχορήγηση. Όμως, μπορούμε να μεταθέσουμε τις χρεώσεις που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς στο μέλλον, όταν οι τιμές ενέργειας επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα”, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, που έκανε λόγο για “μέτρα ασπιρίνες και κομπρέσες”, ο κ. Σκρέκας, αντέτεινε ότι “είναι εντελώς λάθος να λέγεται κάτι τέτοιο, από την στιγμή που η Ελλάδα κατ´αναλογία πάντα με τον πληθυσμό της και το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα, έχει λάβει πολύ μεγαλύτερα μέτρα από οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης”.

- Α-

Related posts

Ά. Σκέρτσος: Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέο πρόσθετο πακέτο στήριξης

timesadmin

Πρόγραμμα 320 εκατ. ευρώ για τις “Έξυπνες Πόλεις” προανήγγειλε ο Κυρ. Πιερρακάκης

timesadmin

Σήμερα η κρίσιμη σύνοδος των υπουργών ενέργειας της Ε.Ε. – Οι 5 προτάσεις της Κομισιόν και η στάση των κρατών μελών

timesadmin

Τα δέκα “στοιχήματα” για την ελληνική οικονομία το 2023 – Τι λέει ο Χρ. Σταϊκούρας

timesadmin

Σε “αναδόμηση” το Ταμείο Ανάκαμψης – Ποιες θα είναι οι αλλαγές

timesadmin

Ά. Σκέρτσος: Μελετάμε μηχανισμό για την απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια

timesadmin