Κύκλωμα-εκβιαστών:-Ήταν-και-παρατηρητής-διαιτησίας-ο-πολεοδόμος-με-τα-ακριβά-ρολόγια
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Ήταν και παρατηρητής διαιτησίας ο πολεοδόμος με τα ακριβά ρολόγια

Το νούμερο 5 στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για τη σύλληψη των 13 φερόμενων μελών του κυκλώματος εκβιαστών είναι υπάλληλος στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών. Έκανε μεγάλη ζωή, σύχναζε σε εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων στο κέντρο της πρωτεύουσας, φορούσε ακριβά ρολόγια τα οποία επιδείκνυε στα γραφεία της Πολεοδομίας ενώ παράλληλα είχε τοποθετηθεί παρατηρητής Διαιτησίας στις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέση την οποία πιθανόν ανέλαβε λόγω των γνωριμιών και της ιδιότητας του αδερφού του ο οποίος είναι πρώην διαιτητής της Super League.

Ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης, φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να έπαιρνε από 1.000 ευρώ έως 2.500 ευρώ ανά περίπτωση. Για την αστυνομία αποτελούσε βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος που είχε αναλάβει ήταν να θέτει παρανόμως έγγραφα στο αρχείο, να μην βεβαιώνει παραβάσεις και να ενημερώνει την αρχηγό της οργάνωσης αναφορικά με υποβληθείσες καταγγελίες και επικείμενους ελέγχους σε καταστήματα που βρίσκονταν υπό την προστασία της οργάνωσης. Επιπλέον, ο υπάλληλος φέρεται να συνέτασσε και ψευδείς βεβαιώσεις, εξυπηρετώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τους σκοπούς της οργάνωσης.

Βάσει, λοιπόν, της δικογραφίας, ο εν λόγω υπάλληλος έκανε «τα στραβά μάτια», όταν διαπίστωνε παρανομίες σε υπό κατασκευή καταστήματα, κτίρια και ξενοδοχεία πάντα σε συνεννόηση με την αρχηγό της οργάνωσης, λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες»που παρείχε. Κατά την παραλαβή των χρημάτων επιδείκνυε κι αυτός ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τρίτους και από τις διωκτικές αρχές, επιλέγοντας μέρη που θεωρούσε ασφαλή και εποπτεύοντας τον περιβάλλοντα χώρο για άτομα που ενδεχομένως να του φαίνονταν «ύποπτα».

Επιπλέον, λάμβανε οδηγίες από την αρχηγό της οργάνωσης να μεταβεί στοχευμένα σε καταστήματα για τη διενέργεια ελέγχων και με πρόσχημα την διαπίστωση παραβάσεων, να εξαναγκαστούν οι καταστηματάρχες είτε να ζητήσουν την προστασία της οργάνωσης, είτε να πληρώσουν χρωστούμενα χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι από τις ταυτόχρονες έρευνες (είτε σωματικές, είτε στα σπίτια και τα οχήματα των δραστών) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων τουλάχιστον 26 ρολόγια, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν αυτά τα ρολόγια ανήκουν στον συγκεκριμένο υπάλληλο ή και σε άλλους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Η είδηση της σύλληψης του συγκεκριμένου υπαλλήλου έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην Πολεοδομία της Αθήνας και έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαφθορά εντός της υπηρεσίας. Την ίδια στιγμή, η έρευνα συνεχίζεται για να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να «καθαρίσει» το όνομα της υπηρεσίας από τα σκάνδαλα.

Η διεύθυνση της Πολεοδομίας Αθηνών δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα παράδοξα των φορολογικών δηλώσεων: Συνταξιούχος έλαβε «ραβασάκι» για φόρο €9.800 και το γύρισε σε… επιστροφή φόρου

«Πρώτα ουρλιαχτά και μετά σιωπή»: Πώς έγινε η δολοφονία των τριών γυναικών που σόκαρε τη Βρετανία

Eγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο θάνατος «παραμόνευε» στους κουραμπιέδες στην Αμφιλοχία του 1965

Related posts

Νέα Φιλαδέλφεια: Στις 70 οι προφυλακίσεις για τον φόνο του Μιχάλη – Άλλοι 40 προφυλακίστηκαν σήμερα

timesadmin

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Τι θα πει ο σύντροφος της Γεωργίας στον ανακριτή – Το βίαιο παρελθόν με θύματα την αδερφή και την πρώην του σύζυγο

timesadmin

Οι επικίνδυνες αποστολές των Ελλήνων μισθοφόρων των πλοίων στο ντοκιμαντέρ του protothema.gr

timesadmin

Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη οι εορτασμοί για την επέτειο – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κλειστοί δρόμοι και σταθμοί μετρό

timesadmin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σαρωτική επανεκλογή για 10 δημάρχους στην Αττική – Αλλαγή σκυτάλης στην Κηφισιά

timesadmin