Κύκλωμα-εκβιασμών:-23-εμπλεκόμενοι,-14-συλλήψεις-–-Οι-αντιδράσεις-από-Περιφέρεια-Αττικής,-υπ.-Πολιτισμού-και-ΠΑΣΟΚ
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιασμών: 23 εμπλεκόμενοι, 14 συλλήψεις – Οι αντιδράσεις από Περιφέρεια Αττικής, υπ. Πολιτισμού και ΠΑΣΟΚ

Σε Δήμο Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, υπουργείο Πολιτισμού και ΠΑΣΟΚ εντοπίζονται μέχρι στιγμής οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 23 άτομα. Από τους 23, συνελήφθησαν 14 που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Όσον αφορά στους εννέα που δεν συνελήφθησαν πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους -6 επόπτες Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, δύο στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού (πρόκειται για μέλη του ΠΑΣΟΚ των οποίων ανεστάλη η κομματική ιδιότητα) και έναν εργαζόμενο του Δήμου Αθηναίων- για τους οποίους προέκυψε πως εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις οι οποίες τελέσθηκαν άπαξ προς υποβοήθηση του έργου της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς όμως να παρουσιάζουν διαρκή συμμετοχή στην παράνομη δράση της και ως εκ τούτου δεν συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Καρατομήσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Υπενθυμίζεται πως αλλαγές ετοιμάζει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας, μετά και την εμπλοκή συνολικά 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, στο κύκλωμα εκβιαστών.

Μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε αλλαγές και στις ελεγκτικές υπηρεσίες με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, έτσι ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά πληροφορίες, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

– Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

– Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

– Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ, υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού, εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών, ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητα

Υπενθυμίζεται δε πως νωρίτερα την Τρίτη, την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του κόμματος ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμπλοκή τους στην υπόθεση των εκβιασμών.

Πρόκειται για τους δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, συνδικαλιστές της ίδιας παράταξης, έναν αρχαιολόγο και έναν εργατοτεχνίτη, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λίστα με τους συνεργούς του κυκλώματος και δεν συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τα 14 βασικά μέλη του. 

Όπως λέει η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: «Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

Σε αναστολή καθηκόντων και από υπουργείο Πολιτισμού

Εν τω μεταξύ, τα δύο αυτά πρόσωπα τέθηκαν σε αναστολή των καθηκόντων τους και από το υπουργείο Πολιτισμού, με απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Η σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αναφέρει:  «Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

Υπενθυμίζεται πως συνολικά τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος που παρείχε προστασία σε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ακινήτων έναντι αδρής αμοιβής, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Μία εξ αυτών μάλιστα φέρεται να διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη της και βρίσκεται ανάμεσα στα 14 άτομα, υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και ιδιώτες, που έχουν συλληφθεί, κρατούνται και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ένταξης σε 

εγκληματική οργάνωση και σωρείας άλλων παραβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thetimes|-.gr πρόκειται για μια 63χρονη αρχιτέκτονα – μηχανικό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων η οποία μάλιστα κατείχε υψηλόβαθμη θέση. Δεδομένου ότι οι επιχειρησιακοί στόχοι της υπηρεσίας της είναι ο συντονισμός, η εποπτεία και η εναρμόνιση έργων και δραστηριοτήτων αναφορικά με τα νεώτερα μνημεία, δηλαδή τα μεταγενέστερα του 1830, με τις αρμοδιότητές της «διασταυρώνονταν» αρκετοί πελάτες της εγκληματικής οργάνωσης.

Επρόκειτο, κυρίως, για ιδιοκτήτες υπό κατασκευή καταστημάτων, ξενοδοχείων αλλά και ιδιωτικών οικιών οι οποίοι για να πραγματοποιήσουν οικοδομικές εργασίες υποχρεούνταν να λάβουν ειδική άδεια από την υπηρεσία της 63χρονης. Κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ήταν ακόμη πιο σύνθετες καθώς το αίτημα του ιδιοκτήτη έπρεπε να εξεταστεί από τα αρμόδια συμβούλια, κεντρικά ή τοπικά, στα οποία η ίδια συμμετείχε συχνά ως εισηγήτρια.

Ευρισκόμενη σε διαρκή επικοινωνία με τη γυναίκα που φέρεται να ήταν το διευθυντικό στέλεχος του κυκλώματος και μετά από σαφείς εντολές της η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού συνέτασσε πλαστές βεβαιώσεις με τη σφραγίδα της υπηρεσίας της και επιχειρούσε να ασκήσει επιρροή στα μέλη των Συμβουλίων τα οποία εξέταζαν τα αιτήματα των πελατών τους έτσι ώστε να τούς εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για την έναρξη των εργασιών στα κτίριά τους.

Καθώς μάλιστα η ταρίφα της προστασίας για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ήταν αρκετά υψηλή και δεδομένου του υψηλού ρίσκου που εμπεριείχε η παράνομη δράση της, η 63χρονη ήταν από τα πιο καλά αμοιβόμενα μέλη της οργάνωσης με τα κέρδη της να υπολογίζονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ για κάθε υπόθεση.

Δρούσε και στη Μύκονο

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των περιπτώσεων στις οποία ενεπλάκη η συγκεκριμένη υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν και η κατασκευή νέου, πολυτελούς καταστήματος με ρούχα και αξεσουάρ διάσημου ξένου σχεδιαστή στη Χώρα της Μυκόνου, το οποίο εγκαινιάστηκε προσφάτως. Για την εξασφάλιση των απαραίτητων εγγράφων που αφορούσαν το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά και ένα ακόμη υπό κατασκευή κατάστημα στην Αθήνα, επί της οδού Ερμού, φέρεται να έλαβε αμοιβή ύψους 6.000 ευρώ, την οποία μάλιστα, όπως προκύπτει από τις επικοινωνίες που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, εισέπραξε μέσα στο γραφείο της από τον αδελφό της αρχηγού της σπείρας που είχε αναλάβει τον ρόλο εισπράκτορα – ταμία.

Έτσι λοιπόν η εν λόγω υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, που συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος τελεσθείσες κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση. Επιπλέον, αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του «Κώδικα Μετανάστευσης», η οποία πιθανότατα σχετίζεται με ένα διαβατήριο Αρχών Γεωργίας στο όνομα 53χρονης Γεωργιανής, με δεκαετή διάρκεια ισχύος, το οποίο κατασχέθηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της.

Οι συνεργοί

Στο μεταξύ στη δεύτερη λίστα με τα εννέα άτομα που δεν ήταν μεν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, υποβοήθησαν όμως, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, τη παράνομη δράση της, συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν 55χρονο αρχαιολόγο και έναν 54χρονο εργατοτεχνίτη, συνδικαλιστές και οι δύο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Δεδομένου ότι, όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία, η συμμετοχή τους στο κύκλωμα δεν ήταν διαρκής, δεν συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά θα κληθούν για κατάθεση στις αρμόδιες αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης εκβιαστών του Δήμου Αθηναίων

Υπενθυμίζεται πως φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές μεταξύ των μελών της οργάνωσης εκβιαστών στην οποία συμμετείχαν και υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε από χθες το thetimes|-.gr.

Η οργάνωση αποδομήθηκε από τα έμπειρα στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία μετά από παρακολούθηση και ανάλυση των συνομιλιών προχώρησαν σε 14 συλλήψεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν και οι παρακάτω φωτογραφίες από τις επίμαχες συναντήσεις.

Ειδικότερα, στις πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνεται η συνάντηση μεταξύ υπαλλήλου της δημοτικής αστυνομίας και ενός εκ των δύο αρχηγών.

Στην καρέκλα υπάρχει και μία χάρτινη τσάντα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως μέσα σε αυτή υπήρχε χρηματικό ποσό.

Στις άλλες φωτογραφίες αποτυπώνεται χρηματική συναλλαγή μεταξύ του αδερφού της φερόμενης ως αρχηγού και ενός επιχειρηματία. Το χρηματικό ποσό έχει επισημανθεί με κόκκινο κύκλο.

Οι συνομιλίες που έκαψαν τους εκβιαστές 

Αποκαλυπτικές είναι δε και οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης που είχαν συστήσει ιδιώτες και υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας.

Τα αρχηγικά μέλη, μία 43χρονη και ένας 64χρονος, προσέγγιζαν καταστηματάρχες, κυρίως στην περιοχή της Αθήνας, στους οποίους προσέφεραν και παρείχαν προστασία με σκοπό να αποφύγουν διοικητικές παραβάσεις.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες τα χρήματα ήταν πολλά με κάποιους από τους επιχειρηματίες να εκφράζουν παράπονα για την αντιμετώπιση από το κύκλωμα. Σε μία από αυτές ακούγεται ένας επιχειρηματίας να απευθύνεται στην 43χρονη ως «Νάνσυ».

Επιχειρηματίας: Νάνσυ μου θεωρώ το να δίνουμε 12.000 και πέρυσι 16.000 ευρώ και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Θα σε παρακαλούσα πάρα πολύ μέσα στην εβδομάδα να κάνουμε ένα πολύ σοβαρό ραντεβού. Σίγουρα πάντως δεν είναι αντιμετώπιση για κάποιον που πέρυσι έδωσε 16.000 ευρώ για αυτό το κόλπο. Η προστασία ποια είναι δηλαδή να μας κλείσουνε δύο μέρες και να τραβήξουμε εμείς σφραγίδα; Αυτή είναι η προστασία και να δίνουμε αυτά τα χρήματα;

Σε άλλη συνομιλία μιλούν τα δύο αρχηγικά μέλη για ένα κατάστημα.

Μέλος 1: Στο Φ. έχε το νου σου. Στο Φ, εεε.
Μέλος 2: Στο Φ. τι να κάνω; Τώρα είναι που θα πάνε;

Μέλος 1: Δεν θα πάνε τώρα. Έχει πολλές καταγγελίες. Θα του την πέσουν και δεν θα το ξέρουμε.
Μέλος 2: Μμμ.

Μέλος 1: Απλά πες του, μην είσαι και συ τόσο κραυγαλέος ρε φίλε. Με κάποιο τρόπο, αλλά που να πάει κι αυτός ο άνθρωπος.
Μέλος 2: Τι να του πω εκεί πέρα.

Μέλος 1: Ε τι να σου πω ρε Νάνσυ μου. Αυτά που μου λένε σου τα λέω, για να τους ενημερώνουμε να μην λένε ότι δεν τους ενημερώνουμε. Τους το λέμε. Είναι μερικά πράγματα, τώρα αυτός δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό, ε και παίρνει πάνω του. Γιατί τώρα πλέον αυτοί, αυτοί κοιτάνε τις ηλεκτρονικές καταγγελίες, που δεν, που δεν υπάρχει έλεγχος στην κατάσταση, πολύ. Απλά μόνο, ότι ακούγονται μερικά πράγματα, ετοιμάζονται για να κάνουνε ντου, χωρίς να ενημερώνουνε, κατάλαβες γιατί, εεε υπάρχει διαρροή υποτίθεται. Μέσα λοιπόν απ’ αυτή την διαδικασία ξέρουμε ότι κάτι θα γίνει. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Βέβαια, στα κλιμάκια που βγαίνουνε έξω, ε ε ενημερώνουνε όσοι , όσοι μπορούν να ενημερώσουνε που είναι πιο κοντά τους, ότι αν τυχόν πάτε κει, θα είστε με αγάπη πολύ. Έχετε το νου σας. Κατάλαβες; Δηλαδή αν πέσεις σε δικό μας ζευγάρι είναι αλλιώς τα πράγματα.
Μέλος 2: (Ακατάληπτο περιεχόμενο).

Μέλος 1: Άμα πέσεις σε κανένα μαλάκα άλλονε, Κ. και πως το λένε Φ. και τα λοιπά θα τον.
Μέλος 2: Ο Φ. πηγαίνει συνήθως στο Φ.

Μέλος 1: Ναι. Ωραία. Αν πέσει εκεί μην μπλέξουμε. Κατάλαβες τι λέω τώρα; Αυτό τον Φ., το ε, έχω πει. Τους έχω πει. Κοιτάχτε γιατί καμία μέρα θα τον βρείτε σε κανένα χαντάκι. Είναι πολύ «εριστικός και κάνει πολλές αρκουδιές. Έχετε το νου σας. Δεν μπορεί να γίνει βασιλέτερος του βασιλέως αυτός. Τελείωσε. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Αντιδήμαρχο ή το Δήμαρχο. Τι είναι αυτός; Θα πάει να φτιάξει όλη την Αθήνα; Στα πλαίσια που του ορίζει η τέτοια του θα κινείται. Τους το χω πει εγώ γιατί τον έχω βάλει σημάδι για άλλο θέμα αυτόνε να ξέρεις.
Μέλος2: Μμμ.

Σε έτερη συνομιλία ακούγεται η 43χρονη «αρχηγός» να μιλά με υπάλληλο του υγειονομικού.

Αρχηγός: Πήγες σε αυτά που μου έλεγες;
Υγειονομικός: Πήγαμε σε ένα απ’ τα δύο την Παρασκευή.

Αρχηγός: Μπορείς να μιλήσεις ή όχι;
Υγειονομικός: Στο αρτοποιείο πήγαμε.

Αρχηγός: Α στο αρτοποιείο.
Υγειονομικός: Απλά γράφουμε τα τσεκλίστ τα ηλίθια και είμαστε σε φάση τέτοια.

Αρχηγός: Και; Τι είπε αυτός;
Υγειονομικός: Τίποτα δικαιολογούσε αλλά αυτό είναι αρτοποιείο δεν του τα ‘χει πει καλά ο Λ. Εκεί κάνει κανονικά ψωμάκια.

Αρχηγός: Σωστά μα του το ‘πα και εγώ αλλά δε μ’ άκουγε.
Υγειονομικός: Ναι ε. Α.

Αρχηγός: Τι του είπες εσύ αυτουνού;
Υγειονομικός: Αυτό.

Αρχηγός: Αα.
Υγειονομικός: Και βρήκαμε. Ε για τα.

Η υγειονομικός στη συνέχεια βρίσκεται με έτερο άγνωστο άτομο την οποία αποκαλεί «Ειρήνη» και συνομιλεί μαζί της.

Υγειονομικός: Και τι άλλο βρήκαμε
Ειρήνη; Ε για τα.

Ειρήνη: Κάνει και κουλούρια.
Υγειονομικός: Κάνει κουλούρια και ψωμάκια που είναι εε προϊόν αρτοποιείου, δεν είχε τη θερμοκρασία του θερμοθαλάμου. Εε τι άλλο είχε; Δεν τα θυμάμαι τώρα.
Ειρήνη: Αα, δεν είχε αλλεργιογόνα.
Υγειονομικός: Αλλεργιογόνα. Με ακούς;
Αρχηγός: Ναι ακούω ακούω τι λες.
Ειρήνη: Να τα δούμε λίγο.
Αρχηγός: Να σου πω, γι’ αυτό δεν έχει κυρώσεις; Γιατί είναι το δεύτερο, είναι επανέλεγχος, δεν έχει κυρώσεις;
Υγειονομικός: τώρα επειδή έχει κάνει μερικά όμως είχε κάνει κάποια πράγματα, κυρώσεις δεν είναι ακόμα με την έννοια ότι είναι μια μερική συμμόρφωση, την έχει κάνει. Αν δεν είχε κάνει τίποτα θα πήγαινε για διακοπή λειτουργίας.
Αρχηγός: Ναι οκέι άρα θα πρέπει να περιμένετε να πάτε για άλλα και για άλλο επανέλεγχο.
Υγειονομικός: Ναι.
Αρχηγός: Και μετά να κάνεις κυρώσεις αν είναι.
Υγειονομικός: Μμμ.
Αρχηγός: Κατάλαβα γι’ αυτό δεν μ’ έχει πάρει αυτός.
Υγειονομικός: Δε στο ‘παμε βέβαια.
Αρχηγός: Όχι αλλά κοίτα, αφού προφανώς θα ρώτησε αυτός, αν του ‘πες ότι θα κάνουμε μερική συμμόρφωση θα τα φτιάξει και τ’ άλλα λογικά.
Υγειονομικός: Όχι δεν είπαμε ούτε μερική συμμόρφωση, τίποτα δεν του ‘παμε. Του ‘παμε τα προβλήματα που έχει.
Αρχηγός: Α ‘ντάξει μπράβο του οκέι. Τον τρόμαξες καθόλου;
Υγειονομικός: Τρόμαξε καθόλου ή;
Ειρήνη: Εε λιγάκι (ακατάληπτο περιεχόμενο).
Υγειονομικός: Ναι; Λιγάκι, γιατί εγώ δε διαπίστωσα.
Αρχηγός: Έτσι.
Υγειονομικός: Είχαμε και τέτοια κούραση που δε μπορούσα να δω μπροστά μου. (Ακούγεται γέλιο).
Αρχηγός: Μάλιστα γαμώ τις επιτυχίες αυτή.
Υγειονομικός: Περπάτημα.
Αρχηγός: Το άλλο πότε θα πάτε; Που σου ‘πα να πας και από πάνω αν είναι;
Υγειονομικός: Στο άλλο θα πάμε πρώτα ο Θεός την Πέμπτη.
Αρχηγός: Α θα πας και στο από πάνω το θυμάσαι ε;
Υγειονομικός: Πως το ‘πες το από πάνω;
Αρχηγός: Τζ.
Υγειονομικός: Τζ.
Αρχηγός: Στο στέλνω λοκέισον.
Υγειονομικός: Α ναι στείλ’ το.
Αρχηγός: Είναι μπες οίκοθεν κατάλαβες μην.
Υγειονομικός: Ναι μωρέ ναι.
Αρχηγός: Εντάξει δεν έχουμε δε χρειάζεται εκεί να πάρουμε.
Υγειονομικός: Εντάξει.

Συνομιλία της αρχηγού με υπάλληλο της Πολεοδομίας.

Πολεοδόμος: Έλα. Στο κλασέρ.
Αρχηγός: Έλα ξεσυνδέθηκε στο αμάξι για πες.
Πολεοδόμος: Ακατάληπτο περιεχόμενο.
Αρχηγός: Αυτό σημαίνει αρχείο μάλλον λες.
Πολεοδόμος: Όχι σημαίνει αρχείο, μήπως κάποιος το έχει βγάλει, αρχείο πάντα γράφουμε εμείς και στα κλασέρ. Μήπως κάποιος το έχει βγάλει για να το χρησιμοποιήσει κάτι. Ρώτησα το Μ., δεν έχει ανακατευτεί. Ρώτησα τον Τ., δεν έχει ανακατευτεί. Άρα;
Αρχηγός: Καλά πάει αυτό.
Πολεοδόμος: Δεν μπορώ δεν μπορώ να το εντοπίσω σαν έγγραφο αλλά θα το εντοπίσω ααα τι γίνεται; τι εννοώ θα το εντοπίσω; Δεν έχει γίνει ποτέ να ψάχνεις κάτι και να μην το βρεις, απλά είναι θέμα χρόνου.
Αρχηγός: Κοίτα μακάρι να πάει αρχείο, γιατί και εγώ αρχείο θέλω να το στείλεις, απλά να κάνουμε παιχνίδι να πάρεις λεφτά θέλω.
Πολεοδόμος: Ωραία άμα είναι, άμα είναι έτσι επιμένω τότε το το ψάχνω.
Αρχηγός: Ε ναι.

Αποκαλυπτική είναι και η παρακάτω συνομιλία της αρχηγού με έναν καταστηματάρχη.

Αρχηγός: Έλα Γιώργο μου η Νάνσυ είμαι τι έγινε;
Καταστηματάρχης:Γεια σου Νάνσυ τι κάνεις;
Αρχηγός: Μου τα ‘χεις αφήσει;
Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Για θύμισέ μου.
Αρχηγός: Ε χίλια εε στην Αριστογείτονος. Είκοσι δύο του μηνός έχουμε.
Καταστηματάρχης: Είκοσι δύο ή εικοσιπέντε είπαμε;
Αρχηγός: Είκοσι δύο.
Καταστηματάρχης: Εικοσιπέντε είπαμε για το, τη δημοτική ε;
Αρχηγός: Είκοσι δύο είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω τις ημερομηνίες γιατί τα έχω συμπληρώσει δεν δεν κάνω λάθος.
Καταστηματάρχης: Α ναι για (ακατάληπτο περιεχόμενο).
Αρχηγός: Τα ‘γραφα την ώρα που μου τα ‘λεγες (ακατάληπτο περιεχόμενο). Λοιπόν είκοσι δύο, είκοσι δύο που είναι σήμερα και είκοσι εννιά τα υπόλοιπα. Είκοσι δύο χίλια, είκοσι εννιά χίλια διακόσια πενήντα. Και μετά το Πάσχα.
Καταστηματάρχης: Τα χίλια. Τα χίλια για το υγειονομικό είναι αυτά; Α όχι όχι τα σπάσαμε σε δύο.
Αρχηγός: Όχι όχι.
Καταστηματάρχης: Ναι εντάξει εντάξει. Χίλια σήμερα και χίλια διακόσια τέλος του μηνός.
Αρχηγός: Εντάξει, είκοσι εννιά τη Δευτέρα.

Παράλληλα χαρακτηριστική είναι και η συνομιλία μεταξύ των δύο «αρχηγών» της ομάδας για τις επικείμενες «ταρίφες» απο καταστήματος.

64χρονος: Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά κοριτσάκι μου.
43χρονη: Αληθώς Σπύρο μου, τι έγινε;
64χρονος: Καλά εσύ. Θα ‘σαι ‘παιρνα τώρα και γω.
43χρονη: Εεε να σε ρωτήσω.
64χρονος: Ναι.
43χρονη: Εεεε είπαμε η Φωκίωνος Νέγρη τα δύο μαγαζιά συν το τσίπουρο είναι τρείς χιλιάδες ευρώ έκαστος.
64χρονος: Ναι.
43χρονη: Εε το περίπτερο είναι χίλια ευρώ.
64χρονος: Μάλιστα.
43χρονη: Εεε η Παλαιόν Πατρών Γερμανού που δεν σβήσαμε, που δεν μπορούσαμε γιατί ήτανε η Αρχή Διαφάνειας, μας δίνει δύο χιλιάρικα, θα το προσπαθήσουμε.
64χρονος: Μμ ναι.
43χρονη: Παλαιόν Πατρών Γε.
64χρονος: Θα το προσπαθήσουμε για δύο χιλιάρικα.
43χρονη· Σωστά γιατί.
64χρονος: Ναι, ναι.
43χρονη: Αυτοί σου είχανε πει τρία και είπες μήπως είναι δυόμιση και είπαμε δύο καλύτερα.
64χρονος: Ναι ναι ναι ναι.
43χρονη: Σωστά;
64χρονος: Ναι, ναι.
43χρονη: Σωστά τα λέω;
64χρονος: Ναι, ναι έτσι θα λες, θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ δύο.
43χρονη: Ωραία.
64χρονος: Από τρία που λένε αυτοί, είπα μήπως το κάναμε δυόμιση το κόβαμε λίγο, αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω δύο εγώ.
43χρονη: Και η Περικλέους τριάντα πέντε το ξενοδοχείο πόσο μου ‘χες πει;
64χρονος: Που ‘ναι με τις σκαλωσιές.
43χρονη: Μπράβο.
64χρονος: Με τις σκαλωσιές. Και αυτό είχαμε πει τρία τώρα. Εεε.
43χρονη: Όχι τρία δεν είχαμε πει σ’ αυτό σίγουρα γιατί είναι το ξενοδοχείο.
64χρονος: Ωραία, να του πούμε σ’ αυτόν.
43χρονη: Σ’ αυτό δεν είχαμε πει τρία.
64χρονος: Να του πούμε δυόμιση σ’ αυτούς; Να το να.
43χρονη: Όχι σ’ αυτόν σίγουρα θα είναι λίγο γιατί δεν έχει τραπεζοκαθίσματα και κοινόχρηστο αυτό.
64χρονος: Ωραία. Δύο δηλαδή, να τους πούμε δύο σε αυτό.
43χρονη: Ναι.
64χρονος: Ωραία.
43χρονη: Και στα και Παλαιόν Πατρού και Περικλέους εε δύο.
64χρονος: Ναι.
43χρονη: Γιατί και ε ρε παιδί μου είναι συνολικά μαγαζιά.
64χρονος: Θα το παλέψω αγάπη μου εγώ μην στεναχωριέσαι.
43χρομη: Κατάλαβες;
64χρονος: Θα το, θα το παλέψω εγώ.
43χρονη: Εεε και η Περικλέους τριάντα πέντε δεν έχει καθίσματα σε κοινόχρηστο. Δεν θα ‘χει τίποτα, είναι σε πρασιά της.
64χρονος: Ναι.
43χρονη: Οπότε δεν τους, κατάλαβες.
64χρονος: Ωραία.
43χρονη: Θα τους κάνουμε.
64χρονος: Θα θα θα το προσπαθήσω αυτό να το κάνω δύο ρε παιδί μου.
43χρονη: Υπό την έννοια ότι δεν έχει και νόημα σαααν.
64χρονος: Το άλλο το άλλο το ξενοδοχείο θα το κάνω δύο. Το ξενοδοχείο θα το κάνω δύο.
43χρονη: Το ξενοδοχείο είναι σίγουρο υπό ποια έννοια.
64χρονος: Ναι.
43χρονη: Δεν έχει καθίσματα έξω.
64χρονος: Ωραία.
43χρονη:Εεε δωμάτια είναι πάνω. Τι να ενοχλεί τα δωμάτια;
64χρονος: Εντάξει.
43χρονη: Κατάλαβες.
64χρονος: Εντάξει κατάλαβα.
43χρονη: Εεε δηλαδή μην τρελαθούμε.
64χρονος: Ναι.
43χρονη: Είπαμε να αξίζει κιόλας να τα παίρνουμε.
64χρονος: Ναι συμφωνώ ρε μαζί σου. Συμφωνώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής – Δείτε τους πίνακες για τα 454 τμήματα ΑΕΙ

Κάρπαθος: Οι τελευταίες στιγμές της Γαλλίδας ιστιοπλόου – Έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε πτερύγιο του τιμονιού στο κεφάλι

Ο χάρτης με τις 200.000 κενές θέσεις εργασίας σε τουρισμό, αγροτική οικονομία και κατασκευές

Related posts

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Έλεγχος της ΑΑΔΕ και στο ινστιτούτο ομορφιάς της – Έψαξαν μέχρι την απόδειξη από το σούπερ μάρκετ

timesadmin

Revenge porn: Άνδρας ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες 44χρονης στο Ίντερνετ – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη

timesadmin

Αττική: Πωλούσαν πλαστούς Πικάσο και κυκλοφορούσαν με Porsche – Ο «πελάτης» αστυνομικός που τους αποκάλυψε

timesadmin

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κύμα ψύχους και χιονιά και στα βόρεια της Αττικής

timesadmin

Αράχωβα: O ιδιοκτήτης ταβέρνας που υποδείχθηκε ως ο δολοφόνος του Όλιβερ κατέθεσε μηνύσεις κατά 20 ατόμων

timesadmin

Τα ανδρικά sneakers που κλέβουν την παράσταση

timesadmin