Κύκλος-Ιδεών:-Δείτε-live-την-3η-ημέρα-του-συνεδρίου-«Η-καμπύλη-της-Μεταπολίτευσης-(1974-2024)»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλος Ιδεών: Δείτε live την 3η ημέρα του συνεδρίου «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)»

Οικονομία, πολιτισμός αλλά και τα δίπολα της τελευταίας 50ετίας βρίσκονται στο επίκεντρο της τρίτης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου «Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης» που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών στις 12,13 και 14 Μαΐου 2024.

Στόχος του συνεδρίου είναι να τιμήσει την επέτειο των 50 ετών από τη Μεταπολίτευση / της μεταπολίτευσης. Οι εργασίες διεξάγονται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία που γιορτάζει φέτος την επέτειο των 150 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (Ημέρα τρίτη)

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας

Η πρώτη θεματική της τρίτης ημέρας, Τρίτη 14 Μαΐου, ανήκει στη συνολική επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας που έζησε μια πρώτη Μεταπολίτευση το 1974 και μια δεύτερη «Μεταπολίτευση» με την οικονομική κρίση. Συζητούν: Νίκος Βέττας, Κώστας Καλλίτσης, Φωκίων Καραβίας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Γκίκας Χαρδούβελης. Συντονίζει, η Ειρήνη Χρυσολωρά.

Αμέσως μετά η γενιά Z διατυπώνει την άποψη της για τη Μεταπολίτευση. Συζητούν: Μ. Δαφνομήλης, Μ. Λιαλιούτη, Ν. Μέγκ. Συντονίζει: Φαίη Μακαντάση.

Ακολουθούν τρεις πολιτιστικές θεματικές:

Η πρώτη έχει ως αντικείμενο τις αφηγήσεις (Ρ. Γεωργακοπούλου, Κ. Μέρμηγκα, Γ. Σκαμπαρδώνης, Κ. Σχινά, Χρ. Χωμενίδης. Συντονίζει ο Σάκης Ιωαννίδης),

η δεύτερη την αισθητική (Β. Βαμβακάς, Δ. Δουλγερίδης, Σ. Χηνιάδου- Καμπάνη, Ηλ. Κανέλλης, Α. Κούρκουλας, και ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης. Παρεμβαίνει ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Συντονίζουν: Κ. Μακρή και Χρ. Δερβένης)

και η τρίτη τη σκηνή και τις αναπαραστάσεις της Μεταπολίτευσης (Τ. Μπουλμέτης, Εύα Νάθενα, Στ. Φασουλής. Συντονίζει: Μυρτώ Λοβέρδου)

Related posts

Κομισιόν: Πρόταση για δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού πτυχίου σε πανεπιστήμια της ΕΕ

James Rollner

Δούκας: Τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής η κοπή δέντρων στα Εξάρχεια λόγω του Μετρό

timesadmin

Κυπριακό: Αμετακίνητοι και εκτός πλαισίου ΟΗΕ Ερντογάν και Τατάρ, εμμένουν σε λύση δύο κρατών

timesadmin

Βγήκε σε δημόσια διαβούλευση ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών – Δείτε όλο το νομοσχέδιο

timesadmin

ΝΔ: Φροντιστήριο στους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια – Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας

timesadmin

Πλεύση Ελευθερίας: Το βίντεο για τους 6 μήνες κοινοβουλευτικής της παρουσίας

timesadmin