thetimes.gr
Κωνσταντοπούλου:-Ο-ΣΥΡΙΖΑ-είναι-κόμμα-σε-αποδρομή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα σε αποδρομή

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα σε αποδρομή

πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα σε αποδρομή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στην εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο”, για τις πολιτικές εξελίξεις.

Η πρόεδρος της «Πλέυσης Ελευθερίας» μίλησε για τα πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι έχουν να κάνουν με το ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις ασθενοφόρων και του υγειονομικού προσωπικού, για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Σχετικά με τα τραγικά γεγονότα, που συνδέονται με το ΕΚΑΒ, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Είναι πραγματικά ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2023 να συζητάμε για τα κοινωνικά δικαιώματα… Το δικαίωμα στην υγεία σαν να βρισκόμαστε αιώνες πίσω. Χάθηκαν συμπολίτες μας και μάλιστα γυναίκες τις τελευταίες ώρες, όπως δεν πεθαίνουν άνθρωποι ούτε στον πόλεμο. Είναι απολύτως επιβεβλημένο να ‘ρθει η Πολιτεία στο ύψος της, να το κονδύλια που έχουν ήδη αποταμιευθεί για την δημόσια υγεία, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας είναι ήδη πάρα πολύ ψηλά και θα έπρεπε να έχουν αξιωθεί για την δημόσια υγεία, για να έχουν αποκεντρωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, στελεχωμένο για να υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, όπως είναι οι οδηγοί των ασθενοφόρων παντού στη χώρα και βεβαίως για να αναστραφεί αυτή η εξαιρετικά αντικοινωνική πολιτική της κατάργησης της αποκέντρωσης. Θα πρέπει να έχουμε αποκεντρωμένες δομές υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης, πρώτων αναγκών συνολικά σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Δεν μπορεί το 2023 να είναι ερώτημα αν ένας ασθενής θα καταφέρει να φτάσει στο νοσοκομείο ή ένα παιδί να φτάσει στο σχολείο του. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Αυτό για το οποίο η Πλεύση Ελευθερίας θα δώσει όλες τις μάχες που αναλογούν και μέσα στη Βουλή».

Σχετικά με τις καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ, και την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ώστε ο μουσουλμάνος βουλευτής να κερδίσει την έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, η κ Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «δεν έχω παρακολουθήσει στενά το θέμα. Είμαι βεβαίως ενήμερη για τις καταγγελίες. Εκείνο όμως που έχω να πω είναι πως η “Πλεύση Ελευθερίας” είναι σε μια διαδικασία στελέχωσης σε όλη την Ελλάδα και στη Ροδόπη είμαστε ακόμα στη διαδικασία να βρούμε ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν. Θα επισκεφθώ συνολικά τη Θράκη τις επόμενες ημέρες. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να πω, πως η ελληνική Πολιτεία διαχρονικά δεν έκανε αυτά τα οποία αναλογούσαν ώστε να ενσωματώσει την μουσουλμανική κοινότητα και να μην βρίσκουν έδαφος οι παρεμβάσεις ξένων κρατών στη μειονότητα είναι ένα ζήτημα που αφορά το κράτος δικαίου».

Για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, που προκάλεσαν πολύ δυσάρεστα σχόλια, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» σχολίασε: «Συνολικά ένας ανεύθυνος τρόπος με τον οποίο δρα το συγκεκριμένο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε αποδρομή είναι καταγεγραμμένο στην πολιτική ιστορία και ο συγκεκριμένος πολιτικός, ο κ. Φίλης νομίζω έχει καταγράψει την αντίφαση λόγων και έργων. Δε νομίζω ότι χρίζει περαιτέρω σχολιασμού, έχω εισπράξει αρκετό bullying από τον συγκεκριμένο άνθρωπο όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής».

Related posts

Βουλή – Γεωργιάδης: «Kόφτες» στις παρακρατήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους – «Δεν πρέπει να τους τιμωρούμε»

timesadmin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ονόματα στη λίστα με τα στελέχη που στηρίζουν Κασσελάκη

timesadmin

Κατρίνης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Ο Μητσοτάκης πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα

timesadmin

Κούλογλου: Είμαι υπέρ του μοντέλου της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενός άντρα και μιας γυναίκας

timesadmin

Η Αυστραλία προχωρά σε παραγγελία «μαμούθ» C-130J, ακολουθεί η Ελλάδα;

timesadmin

Στον «Ευαγγελισμό» ο Γιάνης Βαρουφάκης – Κουκουλοφόροι τον ξυλοκόπησαν έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια

timesadmin