Κωνσταντίνος-Ζέρβας:-«Βιτρίνα»-της-Θεσσαλονίκης-η-νέα-Αριστοτέλους-–-«Άλλη-πόλη»-το-2025
ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Βιτρίνα» της Θεσσαλονίκης η νέα Αριστοτέλους – «Άλλη πόλη» το 2025

Η νέα Αριστοτέλους «θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Προεκλογικά, πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, «δώσαμε μια υπόσχεση στους Θεσσαλονικείς και αναλάβαμε μία πολύ συγκεκριμένη δέσμευση. Να ανανεώσουμε την εικόνα αυτού του ιστορικού άξονα και την όψη μίας από τις πιο γνωστές πλατείες της Ευρώπης και αυτό κάνουμε. Βήμα-βήμα, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες αλλά και στον ίδιο τον άξονα».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «ερχόμαστε να δώσουμε νέα όψη στον πιο κεντρικό άξονα της πόλης, να αναβαθμίσουμε την Αριστοτέλους χωρίς να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της, με βιοκλιματικά σύγχρονα υλικά. Ναι, το πράσινο θα ενισχυθεί».

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ακόμη πως «η Θεσσαλονίκη του 2025 θα είναι διαφορετική πόλη. Με σταθερό ρυθμό εμείς προχωράμε, εκεί που άλλοι δεν ασχολήθηκαν, που άλλοι τα παράτησαν. Κι ας έρθει κάποιος να πει ότι δεν είμαστε συνεπείς, ότι δεν έχουμε όραμα, ότι δεν κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε υποσχεθεί κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες. Η νέα Αριστοτέλους, από τη λεωφόρο Νίκης μέχρι την Εγνατία σε πρώτη φάση, θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη».

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε επίσης την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης με αντικείμενο την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης και της ευρύτερης αυτών περιοχής. Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε την περιοχή των Λουτρών «πολύτιμο πετραδάκι» στα περιουσιακά στοιχεία του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης και εξήγησε ότι η συνεργασία με τον δήμο Θέρμης είναι απαραίτητη, καθώς τα Λουτρά, ιδιοκτησιακά ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά διοικητικά βρίσκονται εντός των ορίων της Θέρμης.

Ειδήσεις σήμερα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή, είπε στην ανακρίτρια

Με χάπια κατά του ιού ΗΙV και ψυχολογική υποστήριξη η 18χρονη που πήγε για δουλειά και τη βίασαν

Ο Ζελένσκι από τη μαρτυρική Μπούκα: Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι έκανε ο ρωσικός στρατός

Related posts

Επεισόδια με χημικά και προσαγωγές στα Εξάρχεια

timesadmin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα «ξαναχτύπησε»…

timesadmin

Βόλος: Πάνω από 3.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στην Ζαγορά

timesadmin

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου από την αστυνομία για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου

timesadmin

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Μάνος θα στηρίξει την κατηγορία γιατί φοβάται μην μπει φυλακή αυτός κι πατέρας του

timesadmin

Θρίλερ στου Γκύζη: Την ιατροδικαστική για την 62χρονη περιμένουν στην αστυνομία

timesadmin