ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο «Μινιόν» ο Πρωθυπουργός – «Η περιοχή αλλάζει όπως και ολόκληρη η Ελλάδα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο «Μινιόν» ο Πρωθυπουργός – «Η περιοχή αλλάζει όπως και ολόκληρη η Ελλάδα»

Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν»

Το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν παλαιότερα το «Μινιόν», στο κέντρο της Αθήνας, και το οποίο ανακατασκευάζεται ώστε να μετατραπεί σε «πράσινο» συγκρότημα που θα φιλοξενεί γραφεία, εμπορικά καταστήματα και διαμερίσματα, επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους. Στο τέλος της επίσκεψής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Το ιστορικό “Μινιόν” είναι ταυτισμένο με την ακμή αλλά και με την παρακμή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Χαίρομαι, πράγματι, που μέσα και από αυτή την σημαντική επένδυση πιστοποιείται το πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αναβίωση μιας περιοχής η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στις τύχες της -προσωπικά το γνωρίζω καλά, διότι για αρκετό καιρό το πολιτικό μου γραφείο ήταν εδώ, στη γωνία Πατησίων και Χαλκοκονδύλη.

Η περιοχή αλλάζει, όμως, όπως αλλάζει και ολόκληρη η Ελλάδα. Μια χώρα η οποία, πια, είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και φυσικά το κέντρο της Αθήνας προσφέρει, ακριβώς, αυτές τις σημαντικές ευκαιρίες. […] Πέρα από τη μεγάλη σημειολογία της: μετά από δεκαετίες αυτό το ιστορικό κτίριο θα ξαναποκτήσει ζωή, να σταθώ στο γεγονός ότι μιλάμε για μια μεικτή χρήση. Άρα δεν μιλάμε μόνο για ένα ξενοδοχείο. Μιλάμε για καταστήματα, για χώρους γραφείων αλλά και για κατοικία, κάτι το οποίο δίνει ζωή 24 ώρες το 24ωρο σε μια περιοχή της Αθήνας που το βράδυ είχε -και σε έναν βαθμό έχει ακόμα- τις δυσκολίες της.

Και βέβαια στο γεγονός ότι όλες οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται σήμερα που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο, είναι επενδύσεις οι οποίες γίνονται με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά standards, και ως προς την απομάκρυνση του αμιάντου αλλά και ως προς το ενεργειακό αποτύπωμα, την ενεργειακή κατανάλωση αυτού του κτιρίου.

Επίσης, το γεγονός ότι και αυτό το σημαντικό, δύσκολο και περίπλοκο έργο γίνεται από ελληνική εταιρεία development, από ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, με Έλληνες αρχιτέκτονες, καταδεικνύει ότι και στον τομέα αυτόν είμαστε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας πρωτοπορίας, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στη σημαντική αστική αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας. Μια προσπάθεια η οποία έχει την συνολική στήριξη της κυβέρνησης, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο, με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό το οποίο γίνεται στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, παρά τις όποιες προσωρινές δυσκολίες, είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό. Πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας, δεν τα έχουμε δει».

Εν συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες.

Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν» Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν» Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν»

Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν» Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν» Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν» Κυριάκος Μητσοτάκης «Μινιόν»

Related posts

Κασσελάκης: Επειδή ο Καραμανλής λέει ότι δεν κρύβεται, θα καταθέσουμε πρόταση για προανακριτική

protothema.gr

Μαραντζίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας έχει τελειώσει – Είναι μόνο για τα «πρωινάδικα»

timesadmin

Δένδιας σε Βρετανό ομόλογό του: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα σε συνεργασία με τους συμμάχους της

timesadmin

Γιάννης Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Τι αναφέρει στην επιστολή του

timesadmin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έγινε η επικοινωνία Μητσοτάκη με Αμπάς – «Μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη»

timesadmin

Μαρινάκης: Μέχρι τέλος του μήνα ανακοινώσεις για περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών λόγω αυξήσεων στο ρεύμα

timesadmin