Κυριάκος-Μητσοτάκης:-Ο-κ.-Κασσελάκης-θα-έπρεπε-ήδη-να-είχε-υποβάλει-πόθεν-έσχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε ήδη να είχε υποβάλει πόθεν έσχες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει πόθεν έσχες τόνιε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στον Alpha καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής, 9 Ιουνίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1q6688ctai9)

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε το «υφολογικό νήμα» που συνδέει τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την τοξικότητα και τις ανεδαφικές υποσχέσεις.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1q697mfi85l)

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα Σπίτι μου, είπε ότι οι εξαγγελίες για τον δεύτερο διευρυμένο κύκλο αναμένονται σύντομα ενώ ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της φοιτητικές στέγης τόσο με τα έργα ΣΔΙΤ όσο και με πρόγραμμα για τις ήδη υφιστάμενες φοιτητικές εστίες.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Λεπτό προς λεπτό όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η προεκλογική περίοδος είναι μια έντονη διαδικασία, απαιτεί αυστηρό πρόγραμμα, καλό φαγητό και άσκηση όποτε βρίσκουμε χρόνο. Όταν έχεις καλούς συνεργάτες περνάει ο χρόνος χωρίς να το πολυκαταλάβεις. Τώρα έμειναν 5 ημέρες προεκλογικής εκστρατείας. Βλέπουμε πια το τέλος αλλά η τελευταία εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη και απαιτητική για να πείσουμε τους πολίτες ότι οι κάλπες αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και να αντιμετωπίσουμε την αίσθηση αδιαφορίας που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη.

Κάθε κόμμα θέτει τους δικούς του στόχους. Είναι μια εθνική κάλπη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Έχει σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που πρώτα θα φοράνε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και μετά την κομματική γιατί είχαμε την τελευταία 5ετια ευρωβουλευτές που δεν το έκαναν αυτό.

Με στεναχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές. Αναφέρομαι στην ακρίβεια και τις πολυεθνικές. Βλέπουμε πολυεθνικές να τιμολογούν τα ίδια προϊόντα με διαφορετικές τιμές ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι θα υπάρξει σύμπνοια. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη γιατί να μην πάμε μαζί στην Ευρώπη και να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση.

Εθνική προτεραιότητα για την πατρίδας μας η αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που μας έδωσαν οι πολίτες. Είπα το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εργαστούμε σκληρά. Για μένα αυτή η κατηγορία περί αλαζονείας δεν στέκει. Τελικά η προσβολή είναι στους πολίτες που μας ψήφισαν.

Ο κ. Κασσελάκης είναι νέος πολιτικός που δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η κριτική που του ασκώ είναι κυρίως πολιτική. Όταν έρχεται και προτείνει μέτρα που κοστολογούνται σε 45,8 δισ. την 4ετια οφείλω να προειδοποιήσω ότι αν εφαρμοζόταν έστω και ένα τμήμα η χώρα θα πήγαινε στη χρεοκοπία. Οι πολίτες το τελευταίο που θέλουν είναι έναν μαθητευόμενο μάγο που θα τους τάξει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη το πόθεν έσχες. Ο κάθε αρχηγός όταν έρχεται στην πολιτική ζωή πρέπει να υποβάλει πόθεν έσχες του ιδίου και του συζύγου του. Το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται επί 20ετια. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς παρατήρηση. Όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση.

Δεν νομίζω ότι θα επανερχόταν αυτή η συζήτηση με τόση ένταση αν δεν μας έλεγε ότι αυτός είναι ο πιο έντιμος και οι άλλοι έχουν τη φωτιά τους λερωμένη. Το πώς θα καταθέσει κάποιος πόθεν έσχες ενώ είναι μια βαρία διαδικασία, θα το δούμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΝΔ. Δώσαμε σκληρές μάχες, ο κ. Κασσελάκης είναι καινούργιος, θα δοκιμαστεί. Διακρίνω ένα υφολογικό νήμα που τους συνδέει με τοξικότητα και ανεδαφικές υποσχέσεις. Ειδικά ως προς τις ακοστολόγητες υποσχέσεις αυτές ανήκουν πια στο παρελθόν.

Δεν σκέφτομαι ότι θα γίνει σύντομα η αποχώρησή μου. Είναι τιμητικό για Έλληνα πρωθυπουργό να συζητείται για μια ευρωπαική θέση αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση, και να μου προτεινόνταν, να αποδεχθώ κάποια ευρωπαϊκή θέση και θα τιμήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων

Η δικαιοσύνη για τα Τέμπη θα αποδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα χωρίς όμως προχειρότητα. Έχουμε 34 κατηγορούμενους, η πολιτεία έκανε ό,τι μπορούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τη διερεύνηση. Σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές πολιτικές ευθύνες η Βουλή είναι έτοιμη να το συζητήσει. Το δικό μου χρέος είναι να αφήσω την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μην εργαλοποιήσω τον πόνο των συγγενών όπως έκαναν ξεδιάντροπα άλλα κόμματα. Εμείς δεν κάναμε ποτέ κάτι τέτοι με την τραγωδία στο Μάτι.

Πρόγραμμα Σπίτι μου

Απομένει μια οριστικοποίηση διαπραγμάτευσης με την ΕΕ για τα δάνεια που μπορούμε να πάρουμε από το ταμείο Ανάκαμψης για να το διευρύνουμε στα ζευγάρια ηλικίας 40-50 ετών και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα που θα τρέξει μετά τις ευρωεκλογές.

Με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της φοιτητικής στέγης. Έχουμε 5 ΣΔΙΤ για νέες φοιτητικές εστίες και εξετάζουμε φιλόδοξη παρέμβαση για να φτιάξουμε υφιστάμενες φοιτητικές εστίες που είναι σε κακή κατάσταση. Αναζητούμε τον σωστό τρόπο για να γίνει αυτό.

Για την πολιτική

Η δουλειά είναι σοβαρή, απαιτεί επαγγελματισμό. Όταν όμως βγάζω το κοστούμι μπορώ να είμαι και πιο χαλαρός. Το να μπορεί να έχει κανείς χιούμορ διεκολύνει άλλους να σου πουν τη γνώμη τους. Όταν χαλαρώνουν τα πράγματα διευκολύνει να μας βλέπουν οι συνεργάτες μας ως ανθρώπους που μπορούν να ανοιχτούν. Η κολακεία δεν οδηγεί πουθενά. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στο TikTok είναι δικής μου έμπνευσης.

Ειδήσεις σήμερα:Κύθηρα, 1909: Το φονικό αμόκ ενός τσαγκάρη που άφησε πίσω του 15 νεκρούςΜυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα του Σχοινιά – Τι εξετάζουν οι αρχές

Εκκενώθηκε κατάληψη από το στέκι Primavera στο ΑΠΘ – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

UPD: 9 ΣΧΟΛΙΑ

Related posts

Στον «Πύργο Ελέγχου» της έκδοσης συντάξεων του e-ΕΦΚΑ η Μιχαηλίδου

timesadmin

Οι συμβολαιογράφοι απαντούν στον Κυρανάκη: Ζητούμε να εφαρμοστούν όσα από κοινού συμφωνήσαμε

timesadmin

Κεραμέως για τη διάρρηξη: Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας

wp-needuser

Πέτρος Κόκκαλης: Την Τετάρτη ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος

timesadmin

Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Κάθε ποσοστό ανόδου από το προηγούμενο ποσοστό μας, είναι επιτυχία

wp-needuser

Κρίσεις Ανωτάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι νέοι Υποναύαρχοι και Υποπτέραρχοι – Όλα τα ονόματα

protothema.gr