Κυριάκος-Μητσοτάκης:-Η-σημασία-της-πρόσκλησης-του-Έλληνα-Πρωθυπουργού-στην-τελετή-αποφοίτησης-του-boston-college
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η σημασία της πρόσκλησης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην τελετή αποφοίτησης του Boston College

Η πρόσκληση πολιτικών προσώπων υψηλής σημασίας σε τελετές αποφοίτησης των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ φέρνει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη θέση του ομιλητή στο Boston College σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Οι τελετές αποφοίτησης των μεγάλων πανεπιστημίων των ΗΠΑ είναι ξεχωριστής σημασίας κάθε χρόνο. Η πανδημία στέρησε σε αρκετές περιπτώσεις τη δια ζώσης τελετή την τελευταία διετία, ωστόσο, από το 2022 επιστρέφει το καθιερωμένο τελετουργικό. Έτσι, μια σειρά από μεγάλα πανεπιστήμια φτάνοντας στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνουν τελετές αποφοίτησης και μάλιστα προσκαλούν πολιτικά πρόσωπα υψηλής σημασίας, έτσι ώστε να προσδώσουν ακόμα περισσότερο κύρος στη διαδικασία αλλά και να τιμηθούν.

Ενδεικτική ήταν η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Georgetown, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Αντίστοιχα, στο Πανεπιστήμιο Columbia, τον ίδιο ρόλο είχε η Χίλαρι Κλίντον. Πρόσωπα που διαθέτουν ειδικό πολιτικό βάρος τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Το Boston College, με τη σειρά του, τιμά σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει το παρών στην τελετή αποφοίτησης του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου. Ο κ. Μητσοτάκης παρακάθισε σε δείπνο προς τιμήν των Επίτιμων πτυχιούχων του Boston College το βράδυ της Κυριακής ενώ σήμερα αναμένεται η ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης. Σημειωτέον, στο Boston College έχουν φοιτήσει τόσο η Μαρέβα Μητσοτάκη όσο και ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

Η παρουσία του πρωθυπουργού σε μια τόσο σημαντική τελετή, ενός σημαντικού Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, καταδεικνύει και τον διεθνή αντίκτυπο που είχε το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η Ελλάδα με τη διπλωματική της δράση και τις στρατηγικές συμμαχίες της την τελευταία διετία. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σαφές αν αναλογιστεί κανείς πως επελέγη ο Έλληνας πρωθυπουργός έτσι ώστε να μιλήσει στους απόφοιτους του 2022 στο Boston College, την ώρα που σε άλλα Πανεπιστήμια επελέγησαν πρόσωπα υψηλής σημασίας από την πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμεραΕπιπλέον παροχές για όσους επιλέξουν «προσωπικό γιατρό»

Θρίλερ με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία – Όρος η εδαφική ακεραιότητα λέει ο Ζελένσκι

Βροχές στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια σήμερα – Έρχεται «μίνι» καύσωνας

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι οι υποφήφιοι για την Κ.Ε – Ξεχωρίζουν τα ονόματα του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του ηθοποιού Τάκη Παπαματθαίου

timesadmin

Τουρκία: Συνέχιση ακραίας εθνικιστικής ρητορικής, κατά Ελλάδας και Δύσης, λόγω δημοσκοπήσεων

timesadmin

Θεοδωρικάκος: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, φωτεινός φάρος όλων των ορθοδόξων χριστιανών»

timesadmin

Σακελλαροπούλου: Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας πλήττει την ενότητα και την συνοχή του ΝΑΤΟ

timesadmin

Σταϊκούρας: «Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, στηρίζουμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

timesadmin

Μηταράκης στο ΝΑΤΟ: Καλούμε δημοσίως την Τουρκία να αποτρέψει παράνομες αναχωρήσεις από τις ακτές της

timesadmin