Κτηνωδία-στο-Βαρθολομιό:-Δηλητηρίασαν-σκυλιά-με-δόλωμα-δηλητηριασμένα-πουλιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνωδία στο Βαρθολομιό: Δηλητηρίασαν σκυλιά με δόλωμα δηλητηριασμένα πουλιά

Η κοινωνία μας όπως φαίνεται γεννά ασυνείδητους πολίτες, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού και αγάπης προς το περιβάλλον και την πανίδα.

Ο παραπάνω χαρακτηρισμός φαντάζει το λιγότερο επιεικής για ανθρώπους που με τις πράξεις τους οδηγούν στον θάνατο σκυλιά. Μια «εγκληματική» δράση τέτοιου τύπου σημειώθηκε στο δάσος των Θινών στο Βαρθολομιό όπου όχι μόνο θανατώθηκαν σκυλιά, αλλά η τραγική κατάληξή τους προήλθε από άλλου είδους δηλητηριασμένα ζώα –στην προκειμένη περίπτωση πουλιά– που χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα.

Μάστιγα κινδυνεύει να γίνει πλέον το φαινόμενο των νεκρών ζώων από φόλες.

sk2

Το νέο περιστατικό στο δάσος των Θινών προκαλεί άσχημα συναισθήματα, αφού ουσιαστικά ασυνείδητοι σκοτώνουν όχι μόνο τους «τετράποδους φίλους», αλλά και τα πουλιά που χρησιμοποιούνται ως δόλωμα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό στο δάσος των Θινών στο Βαρθολομιό, τα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά από πολίτη, έχοντας φάει τα δηλητηριαμένα πουλιά (τσίχλες) που είχαν με σκοπιμότητα βρεθεί στο σημείο από τους «δολοφόνους» της πανίδας. Το γεγονός αυτό σίγουρα έχει θορυβήσει τους κυνηγούς και τους κατοίκους της περιοχής που συχνά περνούν από το σημείο, δείχνοντάς τους πως θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα σε κάθε εξόρμησή τους στην περιοχή.

sk3

Ιδιαίτερα για τους κυνηγούς που επισκέπτονται την περιοχή και τα σκυλιά τους κυκλοφορούν ελεύθερα γύρω τους, η προσοχή τους θα πρέπει να είναι συνεχής.

Τα περιστατικά θανάτωσης δείχνουν να μην έχουν τελειωμό, γεγονός που δείχνει πως τώρα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως Αστυνομία, Δασαρχείο, Κυνηγετικοί Σύλλογοι και ούτω καθεξής, ώστε να δώσουν μια και καλή λύση σε αυτό το τραγικό φαινόμενο.

Πηγή: Patrisnews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:Φον ντερ Λάιεν: Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ έκαναν ενισχυτική δόση θα αποφεύγαμε περίπου 1 εκατ. νοσηλείεςΕσπευσμένα στην Εντατική βρέφος 3 μηνών με κορωνοϊό στην ΠάτραSurvivor – spoiler: Αποχωρεί ο Γιωρίκας Πηλίδης

Related posts

Βέροια: «Την 29χρονη επισκέπτονταν συχνά κοινωνικοί λειτουργοί» λέει ο πρόεδρος του Σταυρού Ημαθίας

timesadmin

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: O γιος του 49χρονου συζυγοκτόνου είχε ζητήσει τον εγκλεισμό του πατέρα του σε ψυχιατρική κλινική

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου Ρομά

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους απατεώνες που ζητούσαν «φακελάκι» για κρεβάτι ΜΕΘ

timesadmin

Αρνητές Covid: Για fake news και προτροπή σε ανυπακοή κατηγορείται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης

timesadmin

Βουλή: Προς ψήφιση το νομοσχέδιο προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος εκτός των ποινικών υποθέσεων

timesadmin