Κρεμλίνο:-Εφαρμογή-του-δόγματος-πυρηνικής-αποτροπής-στα ουκρανικά-εδάφη-που-θα-προσαρτηθούν
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Εφαρμογή του δόγματος πυρηνικής αποτροπής στα ουκρανικά εδάφη που θα προσαρτηθούν

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι τα “δημοψηφίσματα” προσάρτησης που ολοκληρώνονται σήμερα σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή θα έχουν “συνέπειες” για τα εδάφη αυτά στο επίπεδο της ασφάλειάς τους, περιλαμβανομένης πιθανής πυρηνικής προστασίας.

“Στα εδάφη αυτά θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από νομικής απόψεως, σε επίπεδο διεθνούς δικαίου και ως προς όλες τις αντίστοιχες (των ληφθέντων μέτρων) συνέπειες για την ασφάλειά τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Το δικαιικό μας σύστημα θα εξετάσει όλες τις επιλογές, και, φυσικά, οι νομοθέτες μας, τα εκτελεστικά μας όργανα και οι νομικές μας ομάδες είναι σε ετοιμότητα”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε αναφερθεί στην πιθανότητα εφαρμογής του ρωσικού δόγματος πυρηνικής αποτροπής στα εδάφη αυτά. Το ρωσικό δόγμα προβλέπει πυρηνικά πλήγματα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης κατά της Ρωσίας ή υπαρξιακής απειλής κατά του ρωσικού κράτους.

Η ενίσχυση της άμυνας αυτών των εδαφών θα στηριχθεί, κατά τον Μεντβέντεφ, στις “δυνατότητες που προσφέρει η επιστράτευση” στην Ρωσία, αλλά επίσης και την χρήση “του συνόλου του ρωσικού οπλοστασίου, περιλαμβανομένων των στρατηγικών όπλων και όσων προβλέπονται από τις νέες αρχές”.

“Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του ατομικού όπλου και, αν κριθεί αναγκαίο, σε προκαθορισμένες περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση των αρχών της κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την πυρηνική αποτροπή”, εξήγησε ο Μεντβέντεφ.

Σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ παραπέμπουν στο “στρατιωτικό δόγμα” της Ρωσίας και παρακίνησε όλους “να θυμηθούν” τις αρχές αυτού του δόγματος.

 

Related posts

Η  πλειοψηφία των Γερμανών δεν θεωρεί επιτυχία τη γερμανική ενοποίηση

timesadmin

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου

timesadmin

Οι ΗΠΑ μελετούν την απάντηση του Ιράν για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας

timesadmin

Η τουρκική αντιπολίτευση αναζητά αντίπαλο του Ερντογάν

timesadmin

DW: Εφεδρική πυρηνική ενέργεια από έναν Πράσινο υπουργό

timesadmin

BMW: Ανάκαμψη στο 4ο τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων 10%

timesadmin